
Această carte te va ghida într-o călătorie detaliată, dar practică, de treizeci de zile, menită să-ți îmbunătățească „Factorul Metusala” (termenul prin care dr. DeRose se referă la fluiditatea sângelui). Folosind acest program de o lună, vei putea: să îți reduci riscul de boli „ucigașe”, ca bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul; să îți îmbunătățești funcționarea mintală și să îți reduci riscul de demență; să scapi de kilogramele în exces; să previi cauzele comune de artrită; să îți îmbunătățești funcționarea fizică, reducându-ți în același timp riscul de a dezvolta probleme cu vederea și cu rinichii.
Vrei să îmbunătățești felul în care arăți, te simți sau funcționezi? Atunci această carte este pentru tine. Dr. DeRose te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea folosind știința revoluționară a „reologiei sanguine”, adică a fluidității sângelui.
David DeRose, MD, MPH este specialist certificat în medicină internă și medicină preventivă. Are, de asemenea, un masterat în sănătate publică, cu specializarea în promovarea sănătății și educație pentru sănătate.
Pe lângă faptul că a tratat pacienți timp de peste douăzeci și cinci de ani, dr. DeRose este cunoscut pentru programele radio pe care le realizează, conferințele pe care le ține și cărțile pe care le-a publicat în domeniul medical.
Cartea Reţete vegane fără gluten şi cu un conţinut redus de glucide fermentabile este o colecţie de reţete din cele pe care le foloseşte însăşi autoarea Angela Poch.
O alimentaţie cu un conţinut redus de glucide fermentabile este deja dovedită eficientă în cazul sindromului de colon iritabil. Cartea nu este un ghid alimentar pentru persoanele cu această afecţiune. De aceea, este nevoie de o înţelegere a acestui tip de alimentaţie înainte de a încerca să-l urmezi.
Notă: Cartea are 98% din reţete vegane. Există însă şi reţete în care se folosesc ouă. Am inclus, de asemenea, nişte sfaturi şi o reţetă pentru non-vegetarieni, pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă doar vegan.
Angela Poch a descoperit că alimentaţia pe bază de plante i-a ameliorat sindromul de colon iritabil, lucru care a determinat-o să devină mai întâi vegetariană, apoi vegană, acum fiind flexitariană. Cu 13 cărţi de reţete publicate, 35 de ani de experienţă în gătit, o diplomă de la Universitatea Top Chef şi o diplomă în nutriţie, ea nu doar că ştie cum să gătească delicios, dar ştie şi cum să mănânci bine pentru a fi sănătos.
Peste 10 000 de persoane au urmat cursurile ei on-line şi a publicat 5 cărţi despre sănătate din perspectiva alimentaţiei bazate pe plante. Angela este, de asemenea, consilier şi trainer personal specializat în nutriţie bazată pe plante, sănătate şi wellness, sănătate spirituală şi stil de viaţă sănătos.
Ghidul sănătății copilului este o carte în care sfaturile practice sunt argumentate cu studii științifice solide, oferindu-le părinților răspunsuri la multe frământări legate de sănătatea copiilor lor.
Acest volum – coordonat de dr. Brîndușa Petcariu, medic primar neonatolog și cadru didactic la Școala Postliceală Sanitară „Doctor Luca” din Cernica (jud. Ilfov) – cuprinde articole publicate în ultimii ani în revista Viața+Sănătate. Cei 12 autori ai articolelor sunt în cea mai mare parte medici, cu diverse specialități, care oferă recomandări avizate privind problemele de sănătate din perioada copilăriei.
Împreună cu articolele cu specific medical, acest volum cuprinde și articole scrise de un psihoterapeut, de un profesor de educație fizică și de un kinetoterapeut, dar și de o asistentă medicală cu o bogată experiență în îngrijirea copiilor. Chiar dacă nu este un ghid exhaustiv, în acest volum își vor afla răspunsul multe dintre întrebările părinților preocupați.
Dr. Ramona Mohora, șef de lucrări și doctor în medicină, afirmă despre această carte: „Autorii transmit informații de calitate legate de probleme a căror frecvență a crescut în ultimii ani, începând de la alimentație și sănătate dentară până la urgențe pediatrice și sănătate emoțională.”
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”
Alcoolul are două feţe, la fel ca zeul roman Ianus. Pe de o parte, se prezintă ca un oaspete bine venit la toate festivităţile şi un garant al atmosferei plăcute a întrunirilor sociale. Pe de altă parte, el este, fără îndoială, un agent producător de boli cu consecinţe grave, până la ruinarea fizică şi economică, dar aduce adesea şi izolare socială.
Se estimează că în secolul XXI fumatul va produce un miliard de victime, şi totuşi alcoolul constituie principala cauza de nefericire pentru omenire.
Producând anual aproape 2 milioane de decese pe glob şi tot atâtea cheltuieli pentru îngrijirea bolilor pe care le determină, ca şi fumatul, alcoolul are consecinţe sociale enorme, ce nu pot fi redate prin cifre.
Cu toate acestea, este extrem de greu să-l convingi pe un consumator "normal" că alcoolul nu face pe nimeni fericit.
Din cauza relaţiei strânse între puterea de cumpărare şi consumul de alcool, pe de o parte, şi agresivitatea industriei alcoolului, pe de alta, cantitatea de alcool consumat şi relele care decurg de aici, vor creşte în majoritatea ţărilor din lume.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nu există niciun nivel de consum care să fie lipsit de riscuri. De la prima picatură, alcoolul este o substanţă toxică pentru organismul uman chiar dacă efectele nu sunt perceptibile imediat. Autorul prezintă date ştiinţifice recente, care vor uşura decizia pentru abstinenţa totală.