


Pret oferta saptămânii
44.00 Lei33.00 Lei

Pret intreg
59,00 Lei

Pret intreg
35,00 Lei
„Să te lași de fumat nu-i greu. Până acum m-am lăsat de o sută de ori.”
Cu toții cunoaștem această butadă care, cu o aparentă seninătate, redă tristul adevăr că, pentru foarte mulți, nu e chiar așa de ușor să renunțe la acest viciu. Totuși, în ultimii 40 de ani, numai în Statele Unite, peste 45 de milioane de bărbați și femei au scăpat de tutun. Și ceva ce au putut face 45 de milioane de oameni nu poate fi prea greu. Este adevărat, renunțarea la fumat e de 8-10 ori mai anevoioasă decât renunțarea la băuturi alcoolice. În prezent, între 5 și 8 milioane de oameni își pierd viața în fiecare an din cauza fumatului...
La a 10-a conferință mondială „Tutun ori sănătate”, dr. Hiroschi Nakajima, fostul director al OMS, spunea: „Avem de luptat nu împotriva unui virus sau unei bacterii, ci împotriva unei industrii puternice, care profită în urma faptului că răspândește un produs toxic, ce produce dependența și îi ucide pe foarte mulți care-l folosesc. Trebuie să fim conștienți că 50% dintre aceste decese tragice survin la vârsta mijlocie, ducând la pierderea a peste 20 de ani de viață normală. Un produs care ucide 50% dintre consumatori nu poate fi tolerat.”
A consuma mai puţine alimente când există abundenţă de hrană, ar trebui sa fie infinit mai uşor decât a mânca mai mult când nu e nimic pe masă. Dar se pare că nu e aşa.
Pe măsură ce aburii şi motoarele electrice au înlocuit efortul muscular al omului şi abundenţa de hrană s-a generalizat, omenirea a cunoscut schimbări nu numai în alimentaţie şi în volumul de activitate fizică, ci şi în bolile de care suferă.
Pentru a obţine rezultate în combaterea obezităţii, e nevoie de o schimbare radicală a aspiraţiilor personale şi de dobândirea convingerii că un nou stil de viaţă constituie o necesitate, şi nu o opţiune. Slăbirea fără a face vreun efort, fără a schimba ce e de schimbat o promit numai şarlatanii, care fac averi exploatând naivitatea multora.
Alcoolul – doar riscuri, niciun beneficiu este o lucrare publicată de Editura Viață și Sănătate în 2025, o traducere a ediției originale din 2024 de la Pacific Press Publishing Association, editată de Peter N. Landless și Duane C. McBride.
Această carte demitizează profund ideea oricărui beneficiu al consumului de alcool, bazându-se pe cele mai recente descoperiri științifice care arată că nu există un nivel sigur de consum de alcool. Studiile citate în carte au pus în evidență consecințe semnificative asupra sănătății, a comunității, a familiei și a vieții personale, indiferent de nivelul consumului de alcool. Un comitet științific independent din Regatul Unit a catalogat alcoolul drept cel mai periculos drog din lume, depășind tutunul, cocaina sau heroina în termeni de nocivitate asupra propriei persoane și asupra celorlalți.
Volumul explorează multiple fațete ale impactului alcoolului, incluzând:
Alcoolul – doar riscuri, niciun beneficiu este o resursă utilă pentru oricine caută adevărul despre alcool și dorește să construiască o viață lungă, prosperă și împlinită, liberă de daunele acestuia
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”
Ghidul sănătății copilului este o carte în care sfaturile practice sunt argumentate cu studii științifice solide, oferindu-le părinților răspunsuri la multe frământări legate de sănătatea copiilor lor.
Acest volum – coordonat de dr. Brîndușa Petcariu, medic primar neonatolog și cadru didactic la Școala Postliceală Sanitară „Doctor Luca” din Cernica (jud. Ilfov) – cuprinde articole publicate în ultimii ani în revista Viața+Sănătate. Cei 12 autori ai articolelor sunt în cea mai mare parte medici, cu diverse specialități, care oferă recomandări avizate privind problemele de sănătate din perioada copilăriei.
Împreună cu articolele cu specific medical, acest volum cuprinde și articole scrise de un psihoterapeut, de un profesor de educație fizică și de un kinetoterapeut, dar și de o asistentă medicală cu o bogată experiență în îngrijirea copiilor. Chiar dacă nu este un ghid exhaustiv, în acest volum își vor afla răspunsul multe dintre întrebările părinților preocupați.
Dr. Ramona Mohora, șef de lucrări și doctor în medicină, afirmă despre această carte: „Autorii transmit informații de calitate legate de probleme a căror frecvență a crescut în ultimii ani, începând de la alimentație și sănătate dentară până la urgențe pediatrice și sănătate emoțională.”