Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`
20 Jun 2019

 Ingrediente:

  • 2,3 dovlecei potriviți
  • 4 cepe
  • 4 ardei
  • 4 cartofi
  • 8 roșii
  • 50 g soia texturată – granule
  • 2,3 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • câteva boabe de coriandru sau ienibahar

 

Mod de preparare:

Se pune soia texturată la fiert în apă clocotită împreună cu mirodeniile și se lasă să fiarbă încet 15 minute. Dup aceea se scot mirodeniile, se strecoară soia și se pune într-un vas.
Se pregătesc apoi legumele, care se taie rondele subțiri. Fiecare legumă se pune într-un vas separat.
Se pregătește un vas pentru cuptor, cu pereți suficient de înalți. Se unge cu puțin ulei. Se pun în acesta straturi alternative de legume, având grijă ca între ele să punem și granule de soia fiartă. Primul și ultimul strat să fie de dovlecei.
Deasupra lor se toarnă apă clocotită, în care am dizolvat sarea. Lichid se pune doar cât să le acopere.
Se dă vasul la cuptor la foc mic. Este gara în circa o oră.
Din când în când se deschide cuptorul pentru a vedea cât a scăzut lichidul. La nevoie, se completează cu apă clocotită.
Musacaua se servește caldă sau rece.


Farfurii cu sănătate!

 



Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon