Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`
12 Dec 2019

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscată - trebuie înmuiată 12 ore in apă rece
  • 2-3 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 ml suc de roșii opțional sos iute Tabasco (câteva picături )
  • sare
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 căței de usturoi zdrobiți
  • opțional frunzulițe de mărar sau pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece 12 ore, schimbându-se apa de 2 ori.
Se pune la fiert, apa se schimbă și acum după primele clocote de două ori, cu sare și foi de dafin, până devine făinoasă.
Se toacă ceapa în cuburi destul de mari și se așază într-o tigaie cu pereți mai înalți împreună cu 3 căței de usturoi feliați, sare și puțin ulei și se călesc până când ceapa devine sticloasă.
Morcovul, păstârnacul și țelina se rad pe răzătoarea mare, iar ardeiul se taie felii.
Se adaugă zarzavatul ras peste ceapa călită, se amestecă bine și se călesc până se înmoaie zarzavaturile după care se sting cu sucul de roșii și cu o ceașcă de apă caldă. Se adaugă frunzele de dafin și câțiva stropi de sos iute Tabasco. Se lasă pe foc mic până se leagă un pic și scade sosul.
Se pasează totul până devine o pastă fină și gustoasă de zarzavat în care se adaugă boabele de fasole fierte, frunze de dafin, sare și piper. După două clocote este gata de servit. Merge cu pâine de casă proaspătă și ardei iute.


Degustare plăcută!



Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon