13-04-2018

Ingrediente:
- 500 g broccoli
- 500 g cartofi
- 400 g maioneză de tofu (rețeta de mai jos)
- 2,3 căței de usturoi
- 2,3 linguri de ulei
- frunze de pătrunjel
- frunze de țelină
- condiment Vito
- sare, după gust
Mod de preparare:
Broccoli se desface în buchețele și se fierbe în puțină apă cu sare. Cartofii se taie cuburi și se fierb în puțină apă și 2,3 linguri de ulei. Se pun într-o bucată de tifon: usturoiul, frunzele de țelină și frunzele de pătrunjel; se leagă tifonul și se pun în mijlocul cartofilor care fierb. După ce s-au fiert cartofii se scoate tifonul și se aruncă. Se adaugă condimentul Vito și sare, după gust. Într-o tavă unsă în prealabil cu puțin ulei, se pun starturi alternative de cartofi, maioneză, broccoli, iar pentru ultimul strat se pune din fiecare, pentru a avea un aspect frumos. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente maioneză:
- 100 g tofu simplu
- 100 g tofu afumat
- 3 cartofi fierți
- 1 cățel de usturoi
- 4,5 linguri ulei de măsline
- condiment Vito
- sare, după gust
Mod de preparare maioneză:
Se pun în blender toate ingredientele și se mixează bine, uleiul adăugându-se puțin câte puțin în timp ce mixerul merge.
Farfurii cu sănătate!