Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`
13 Aug 2020

Ingrediente:

Blat

  • 175 g făină de grâu
  • 80 g făină de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • 120 ml lapte vegetal
  • 120 g îndulcitor (miere)
  • 4 linguri (30 g) ulei

 

Cremă

  • 135 g caju crud
  • 115 g lapte vegetal
  • 70 g îndulcitor (miere)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 260 g lapte de cocos ținut la frigider (partea tare dintr-o conservă ținută la rece)
  • 1 lingură praf cafea de orz

 

Mod de preparare:

Nucile de caju se pun la înmuiat în apă fierbinte.

Într-un bol se amestecă făina de grâu, făina de migdale, praful de copt și sarea.

Laptele se amestecă cu mierea și se adaugă împreună cu uleiul peste făină.

Se amestecă, după care se toarnă compoziția într-o tavă, care se dă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit.

Se pun în blender toate ingredientele pentru cremă și se mixează până se obține o cremă fină.

Blatul se taie în două jumătăți.

Într-un vas, se pregătește cafeaua din 2 linguri praf de cafea de orz și o cană de apă fierbinte, cu care se însiropează ambele blaturi.

Se pune un blat în tavă, după care se toarnă peste el jumătate din cantitatea de cremă și se bagă în frigider pentru aproximativ 20 de minute.

După ce s-a întărit suficient crema, se așază și al doilea blat în tavă, după care se toarnă și restul cremei.

Se păstrează la frigider. Înainte de servire, se presară pudră de cacao deasupra.

 



Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon