Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`
14 May 2020

Ingrediente pentru bază:

  • 150 g migdale
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 50 g curmale fără sâmburi, rehidratate
  • 50 g ulei de cocos la temperatura camerei
  • 3 linguri sirop de arțar

 

Ingrediente pentru gemul de căpșuni:

  • 300 g căpșuni
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 80 g sirop de arțar sau alt îndulcitor
  • 1 lingură de amidon de tapioca
  • 30 ml apă

 

Ingrediente pentru crema de cocos:

  • 1 conservă de 400 g lapte de cocos
  • 100 g caju hidratat
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • puțină coajă de lămâie sau 3-4 picături de ulei esențial de lămâie
  • 3-4 linguri sirop de arțar sau alt îndulcitor
  • 1 lingură plină de agar-agar + 100 ml apă/lapte vegetal

 

Mod de preparare:

Pentru baza tortului, se pun migdalele în cuptorul preîncălzit la 150 grade, timp de câteva minute, până se rumenesc ușor. Se pun și fulgii de ovăz pentru două minute.
Se transferă migdalele și fulgii de ovăz în vasul robotului de bucătărie și se adaugă curmalele rehidratate timp de 2 ore, uleiul de cocos și siropul de arțar.
Se mixează până la obținerea unei compoziții omogene și ușor lipicioase.
Compoziția se aranjează într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se aplatizează uniform și se pune la rece.


Pentru gemul de căpșuni, se spală fructele bine, se curăță de codițe și se feliază.
Se pun într‑o oală cu zeama de lămâie și siropul de arțar. Se fierb 12 minute, după care se adaugă amidonul de tapioca dizolvat în cei 30 ml de apă. Se mai țin 2-3 minute la foc mic, apoi se iau de pe foc.


Pentru crema de cocos, se dau prin blender nucile de caju cu o lingură sau două de apă, după care se adaugă zeama de lămâie și îndulcitorul.
Separat, se dizolvă agar-agarul în apă sau lapte vegetal și se lasă deoparte 2 minute.
Se amestecă apoi cu laptele de cocos, amestecul de caju și se fierbe timp de 4-5 minute la foc mic.

Deasupra bazei se toarnă rapid crema de cocos, apoi gemul de căpșuni.
Cele două straturi se amestecă cu ajutorul unei linguri, ca, atunci când tortul va fi tăiat, să se vadă dungi de gem pe felii.
Tortul se păstrează la rece 4 ore înainte de a fi tăiat, dar ideal ar fi să fie păstrat peste noapte în frigider.



Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon