Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter

CHIFTELUȚE DE LINTE CU BRÂNZĂ

...
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
*
 

31-01-2019

Ingrediente:

  • 250 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 foaie dafin
  • 150 g brânză
  • 2 linguri făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Lintea se alege, se spală bine și se pune la fiert în apă cu foaia de dafin. Când este gata, se scurge și se lasă să se răcească.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoarea mare, după ce în prealabil au fost curățate și spălate. Se înăbușă bine într-o lingură de ulei.
Verdeața se spală și se taie mărunt, se amestecă cu ceapa și morcovul. Se adaugă ouăle, fulgii de ovăz, făina, toate acestea încorporându-se cu lintea. Totul se frământă până se obține un aluat și se condimentează cu usturoi bine mărunțit.
Brânza se taie cubulețe, iar din aluat se formează mici găluște în mijlocul cărora se pune câte un cubuleț de brânză.
Chifteluțele se rumenesc bine pe ambele părți.


Farfurii cu sănătate!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon