CHIFTELUȚE DE LINTE CU BRÂNZĂ
31-01-2019

Ingrediente:
- 250 g linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 ouă
- 2 linguri fulgi de ovăz
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 foaie dafin
- 150 g brânză
- 2 linguri făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Lintea se alege, se spală bine și se pune la fiert în apă cu foaia de dafin. Când este gata, se scurge și se lasă să se răcească.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoarea mare, după ce în prealabil au fost curățate și spălate. Se înăbușă bine într-o lingură de ulei.
Verdeața se spală și se taie mărunt, se amestecă cu ceapa și morcovul. Se adaugă ouăle, fulgii de ovăz, făina, toate acestea încorporându-se cu lintea. Totul se frământă până se obține un aluat și se condimentează cu usturoi bine mărunțit.
Brânza se taie cubulețe, iar din aluat se formează mici găluște în mijlocul cărora se pune câte un cubuleț de brânză.
Chifteluțele se rumenesc bine pe ambele părți.
Farfurii cu sănătate!