Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter


Mai bine doi

Mai bine doi


Categorie: Familie
ISBN/ISSN: 9786069110720
Nr. pagini: 144
An aparitie: 2016

12.00 lei

Cod produs: 50713

12.00 lei

021 323 00 20
0740 10 10 34

„Nu este bine ca omul să fie singur”, rostește Domnul în geneza vieții complete. 

Din mai multe motive. În primul rând, noi nu terminăm niciodată școala vieții în doi. Sper că n-ați uitat că intrăm în lume imperfecți și cu moșteniri pline de erori umane, care ne definesc existența. Exigența adevăratei vieți ne cere să scăpăm de impulsurile dezordonate ale caracterului nostru și, după reperul absolut al Cuvântului din cer, să intrăm în armonia pierdută în zorii unei experiențe triste din Eden. Nimic din universul vieții noastre nu rămâne neșcolarizat. Ceea ce este interesant este că Dumnezeu îl folosește pe partenerul nostru ca pe un profesor emerit care ne predă lecții de educație, atât în concepte, cât și practice.

În al doilea rând, existența de cuplu ne cheamă la responsabilitate. Este adevărat că noi nu suntem ai noștri și nu putem face orice credem că este bine doar pentru noi. Noi trebuie să trăim mereu cu gândul la celălalt. Așa a clădit Dumnezeu lumea. În interdependență. Nimic nu are sens doar pentru sine însuși. Ce fac într-o parte se repercutează în cealaltă. Nu pentru a complica lucrurile, ci pentru a da sens vieții. Unitatea prin armonie este legea cerului.

Câteodată ni se pare că celălalt este cicălitor și obsesiv în unele aspecte. Dar ceea ce îi lipsește omului este echilibrul. Orice exces înseamnpă boală. Firea noastră nu are o disciplină programată. Ea are nevoie de o continuă aplicație a experienței drumului de mijloc, altfel, pe stânga și pe dreapta, mai la margine, începe prăpastia. Nu suntem doar în continuă corecție, ci într-o continuă căutare de a ne potrivi viețile în măsurile cele mai cerești de exprimare și făptuire. Un neîntrerupt transfer de ceea ce am eu bun către celălalt și invers. De aceea ni se pare că suntem sub presiune, pentru că tendința este de autosuficiență.

În ultimul rând, totuși viața în doi mai are un sens, mult mai înalt decât realizarea unei comunicări excelente. Există o misiune a cuplului, care îi cheamă pe cei din vecinătate, ca, prin dragostea turnată în variante și nuanțe cerești, să îndemne ființa umană la adevărata existență, acea existență care depășește granițele efemerului, ale ocaziei. Noi suntem creați pentru veșnicie și de aceea trebuie să învățăm veșnicia relației.

Domenii Familie
Tematică Cuplu
Autor George Uba
Limbă Romana
Greutate 150 g
ISBN/ISSN 9786069110720
Nr. pagini 144
An aparitie 2016
Greutate 160 (g)
Înălțime 20 (cm)
Lățime 14 (cm)

Nicio opinie introdusa.
Fii primul care adauga o parere ...

Pentru a putea lasa un comentariu, trebuie sa va autentificati. AutentificareEditura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon