Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

CARE ESTE MISIUNEA MEA?

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

16 Apr 2021

Eu sunt dator și grecilor, și barbarilor,
și celor învățați, și celor neînvățați.
Romani 1:14

 

James Hudson Taylor s-a născut în anul 1832, într-o familie creștină care, la nașterea lui, s-a rugat: „Doamne, fă în așa fel ca el să poată lucra pentru Tine în China!” În luna septembrie a anului 1853, o navă de mici dimensiuni pleca din portul Liverpool spre China având la bord un misionar în vârstă de 21 ani, Hudson Taylor. Taylor a petrecut 51 de ani în China, unde a lucrat cu multă râvnă pentru oameni, deși a avut de înfruntat foarte multe greutăți și a fost abandonat, nemaiavând nicio susținere și luând lucrarea pe cont propriu. Gândul că o mulțime de chinezi mureau fără nădejdea mântuirii îl aducea la disperare. El s-a predat cu totul în slujba lui Dumnezeu și a spus că „întreaga responsabilitate pentru problemele existente și consecințe trebuie să-i revină Lui; mie, în calitate de slujitor al Său, îmi rămâne să-I dau ascultare și să-L urmez”.

Încrederea lui absolută în Dumnezeu i-a inspirat pe mulți alți oameni să renunțe la confortul lor pentru a duce mesajul creștin în China. „China nu va fi câștigată la Hristos de oameni liniștiți și iubitori de confort”, spunea el. Taylor era cunoscut pentru sensibilitatea sa la cultura chineză și a adoptat stilul de vestimentație chinezesc, deși acest lucru era rar printre misionarii din acea vreme; el voia cu orice preț să-i atragă la Hristos, asemenea apostolului Pavel.

Care este misiunea ta? Poate nu vei merge în China sau la mii de kilometri pentru a face misiune, însă le poți acorda atenție oamenilor din jurul tău și oportunităților din fața ta. Dacă vei face aceasta, Dumnezeu te va folosi pentru scopul Lui și va realiza prin tine mult mai mult decât te-ai gândit vreodată. Nu trebuie să lași ca vârsta să se interpună în fața misiunii tale. Te afli acolo unde nu se mai află nimeni altcineva, așa că deschide-ți ochii și inima pentru a vedea locul unde te-a așezat Dumnezeu! Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact.

 

Provocare: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

Sorin Bălăceanu, Conferința Moldova


PAȘTE MIELUȘEII ȘI OIȚELE MELE!

15-04-2021

„Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.”
Isus i-a zis: „Paște mielușeii Mei.”
Ioan 21:15

STRÂNGEȚI-VĂ COMORI ÎN CER!

14-04-2021

Strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina
și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.
Matei 6:20


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon