Ca urmare a numărului mare de comenzi, în perioada aceasta pot apărea întârzieri în livrarea comenzilor. Facem tot posibilul ca timpul de livrare să fie cât mai scurt.
Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

NEVOIA DE PRIETENI

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

02 Dec 2021

Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.
1 Corinteni 15:33

 

Una dintre cele mai dureroase experiențe trăite de credincioși este pierderea interesului copiilor pentru Dumnezeu și pentru biserică. Și asta cu atât mai mult, cu cât Scriptura oferă garanția: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6). Unul dintre semnele de creștere și dezvoltare ale copilului este nevoia de apartenență. Vrea să își găsească locul unde să stea pe picioarele lui. Problema este că tot mai des societatea secularizată câștigă încrederea tinerilor noștri. Conform teoriei lui Abraham Maslow, la mijlocul traseului omului spre ideal (care începe cu împlinirea nevoilor fizice) se găsește nevoia de prieteni, de grup. Acesta este momentul în care din ecuația apartenenței încep să dispară părinții (împreună, bineînțeles, cu viziunea lor despre viață!) și să apară „tovarășii” și, la urmă, partenerii de viață. Din acest moment, conduita tânărului este previzibilă, după principiul „spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești”.

Când Iefta a fost izgonit de acasă de frații lui, a intrat în haităcu niște „oameni fără căpătâi […] și făceau plimbări” (Judecătorii 11:3). Nu știm cât și dacă a sacrificat Iefta ceva din învățătura primită acasă, dar știm cu siguranță că astăzi cei care susțin că nu își mai găsesc locul acasă între frați abdică ușor de la bunele obiceiuri deprinse în copilărie în favoarea prietenilor sau a partenerului de viață. Din ce în ce mai mulți tineri aleg să-și unească viața cu persoane necredincioase și se expun astfel colapsului spiritual.

Ce este de făcut? În primul rând, societatea oamenilor lui Dumnezeu (părinții și biserica) are nevoie să devină mai plăcută și mai primitoare. Apoi trebuie să îl ajute pe om să-și găsească locul, oferindu-i ceva de făcut. Când Iefta e chemat înapoi acasă, i se oferă mai mult decât avea înainte. Investește încredere în ciuda eșecurilor tinerilor!

Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu.

 

Provocare: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

Adrian Dorgo, Conferința Transilvania de Nord

 


MAI ARZI?

01-12-2021

Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste,
tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit,
tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă,
aceea să vă însuflețească.
Filipeni 4:8

ÎNȚELEGERE ȘI SPRIJIN

30-11-2021

Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt
care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu?
Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț.
Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru,
care sunt ale lui Dumnezeu.
1 Corinteni 6:19,20


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon