Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

25 Jul 2021

Binecuvântează, suflete, pe Domnul și tot ce este în mine
să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! 
Binecuvântează, suflete, pe Domnul
și nu uita niciuna din binefacerile Lui!
Psalmii 103:1,2

 

Cu câțiva ani în urmă (L) am avut privilegiul să locuiesc în Italia împreună cu familia. Ca străini, viața noastră avea să fie plină de incertitudini și dificultăți, dar am avut asigurarea că Domnul ne călăuzește planurile de a urma cursuri academice acolo. Fără să cunoaștem limba, fără loc de muncă, fără adăpost și cu trei copii după noi, am mers înainte ca Avram când a plecat din Ur. În această situație extremă, confruntându-ne zilnic cu dificultăți, am privit tot timpul în urmă la modul în care ne condusese Dumnezeu în trecut. În fiecare zi din săptămână ne luam timp să ne întâlnim cu El și să medităm la fiecare dovadă a grijii și călăuzirii divine. Cu timpul, am transformat Psalmul 103 într-un exercițiu de închinare personală și l-am recitat în multe feluri. Începeam, ca și psalmistul: „Binecuvântează, suflete, pe Domnul și tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântează, suflete, pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate bolile tale. El îți izbăvește viața din groapă…” Dar noi adăugam: „El ne-a dat un loc unde să stăm, ne-a acordat cetățenie, a găsit căi de a urma cursurile universitare și ne-a dat bursă, ne-a încununat cu bunăvoință și bunătate plină de dragoste!”

În timpul adolescenței, multe fete își exprimă gândurile și emoțiile într-un jurnal. Chiar dacă, de multe ori, sunt exprimate iluziile și decepțiile în dragoste, scrierea fiecărei binecuvântări primite este o opțiune mai sănătoasă. Prin această consemnare, fiecare faptă scrisă poate fi revăzută mai târziu. Reamintirea traumelor și situațiilor neplăcute reînvie astfel în mintea noastră, fapt care nu ajută la nimic. Pe de altă parte, rememorarea binecuvântărilor lui Dumnezeu primite în trecut ne ajută să trăim experiența încântării și eliberării văzând cum le poartă Dumnezeu de grijă copiilor Săi.

Poți să îți reamintești binecuvântările lui Dumnezeu revărsate asupra ta? Poți să‑ți aduci aminte dovezile iubirii lui Dumnezeu? „E o lege a naturii că simțămintele și gândurile noastre sunt încurajate și întărite pe măsură ce le rostim” (Divina vindecare, p. 252). Alege astăzi să cultivi și să fortifici acele gânduri și simțăminte care produc recunoștință și închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poți retrăi în mod repetat. Apoi slăvește-L pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon