Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

24 Jul 2021

Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile,
căci aceasta este voia lui Dumnezeu,
în Hristos Isus, cu privire la voi.
1 Tesaloniceni 5:18

 

Într-un articol publicat în The New York Times, duminică, 7 iulie 2013, Catherine Campbell afirma că bolile mintale constituie o problemă gravă nu numai pentru sănătatea noastră, ci și pentru economia celor bolnavi și a statului, în general. Aceste suferințe presupun cheltuieli de peste o jumătate de miliard de dolari în fiecare an, în Statele Unite. Și tratamentele în niciun caz nu garantează recuperarea sănătății mintale.

Una dintre cele mai bune căi de a rezolva problema afecțiunilor psihice este prevenirea lor. În această privință, un număr tot mai mare de cercetători au început să studieze strategiile care ar putea să îmbunătățească bunăstarea emoțională și psihică a oamenilor. Printre aceștia se disting psihologii Robert Emmons, de la Universitatea din California, și Michael McCullought, de la Universitatea din Miami, care au realizat un experiment inovator printre studenți. După ce au recrutat 30 de studenți, i-au împărțit în trei grupe și le-au trasat sarcini diferite. Primei grupe i s-a stabilit răspunderea de a scrie în fiecare zi motive de recunoștință. Acești participanți au scris lucruri precum: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o zi” sau „sunt recunoscător pentru prietenii mei”. Pentru a doua grupă, sarcina era să noteze dificultăți zilnice, așa că participanții au scris: „Am găsit foarte greu un loc de parcare” sau „nimeni nu a făcut curat în bucătărie”. În sfârșit, a treia grupă trebuia să noteze lucruri realizate în general, scriind: „Am călătorit la Sacramento” sau alte propoziții de felul acesta.

A fost foarte interesant că, la câteva luni de la acest experiment, subiecții care își exprimaseră mulțumirea prezentau un nivel mai înalt de bunăstare sufletească decât cei din celelalte grupe. Și cel mai minunat este că au prezentat mai puține simptome de boli fizice decât ceilalți.

Există un proverb care ne face conștienți de faptul că „nu putem fi nemulțumiți și mulțumiți în același timp”. Mulțumirea are o putere minunată. „Nimic nu tinde mai mult să contribuie la sănătatea corpului și a sufletului decât o atitudine de recunoștință și laudă. Este o datorie fermă să ne opunem melancoliei, gândurilor și atitudinilor de nemulțumire – precum este datoria de a ne ruga” (Divina vindecare, p. 251).

Să-I mulțumim lui Dumnezeu că în Cuvântul Său ne sunt date principii simple și eficiente care ne aduc satisfacție și bunăstare. Adu-ți aminte îndemnul: „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.”


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon