Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

17 Sep 2021

Iată, stau lângă izvorul acesta de apă…
Geneza 24:13

 

Era o zi toridă de vară când am (L) plecat să găsesc o altă locuință pentru familia noastră. Unde locuiam în Roma era prea scump și aveam nevoie de ceva mai convenabil. Așa că m-am îndreptat către vechiul sat Poli, unde locuiau niște prieteni pe care îi întâlnisem din întâmplare în autobuz. Preocupați, aceștia mi-au spus că duminica e imposibil de găsit ceva de închiriat, așa că s-au oferit să mă ajute să găsesc un apartament în celelalte zile ale săptămânii și m-au invitat foarte amabili la masa de prânz. M-am dus la ei cu speranța că vecinii ar putea să-mi dea vreo informație. Dar vecinii dormeau, așa că, în loc să iau prânzul cu ei, am plecat și mi-am zis în gând: „N-am de gând să mănânc până când nu rezolv problema pentru care am venit.”

Într-adevăr, localitatea era pustie. Am căutat cu disperare. Epuizată de căldură, m-am oprit la o fântână. Acolo mi-am adus aminte de Eliezer, slujitorul lui Avraam, și m-am hotărât să strig la Dumnezeu în același fel. Am spus: „Doamne, am obosit căutând. Este foarte cald și nu știu unde să mă duc. Și, chiar dacă aș face tot ce pot, tot nu ar fi de folos. Doamne, nici italiana nu o vorbesc prea bine. Te rog, dă-mi o soluție în locul acesta!”

Încă mă rugam când, pe lângă mine, a trecut o doamnă care vorbea și ofta. Nu înțelegeam ce spune, dar m-am hotărât să-i răspund cu: Dio la benedica! (Dumnezeu să vă binecuvânteze!). Câteva minute mai târziu a trecut o altă femeie și am întrebat-o ce mă interesa pe mine. Ea m-a asigurat că vecinul prietenelor ei mi-ar putea da o informație. Nici nu s-a îndepărtat bine această doamnă, că vecinul ei a apărut mergând pe bicicletă. Foarte bucuroasă, i-am ieșit înainte să îl salut, spunându-i care este nevoia mea disperată.

„Sigur că da! Verișoara mea are un apartament de închiriat. O puteți găsi în casa aceea (arătându-mi o casă la 100 de metri depărtare), cea cu balconul verde.”

Când am mers acolo, m-au întâmpinat trei femei. Prima dintre ele era exact doamna care ofta și îmi zisese ceva în italiană. A doua era cea care îmi spusese despre vecinul prietenelor ei, iar a treia era stăpâna apartamentului în care aveam să locuim în următorii trei ani. Deci toți cei pe care îi întâlnisem în sat în ziua aceea aveau legătură cu apartamentul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru noi. Slăvit să fie Dumnezeu pentru mila Sa! „Nu vom ascunde de copiii lor, ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui și minunile pe care le-a făcut (…), pentru că aceștia să-și pună încrederea în Dumnezeu, să nu uite lucrările lui Dumnezeu” (Psalmii 78:4,7).


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon