Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

16 Sep 2021

Nu vă îngrijorați dar, zicând:
„Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” 
sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”
Matei 6:31

 

În multe ocazii, nevoile zilnice sunt o sursă de preocupare și îngrijorare. Putem fi calmi și relaxați când frigiderul este plin și dulapurile sunt doldora de haine. Nu este greu atunci când vechimea merge pe cartea de muncă și salariile vin regulat în fiecare lună. Dar, când aceste elemente devin insuficiente sau când locul de muncă este instabil și trebuie să trăiești de pe o zi pe alta, lucrurile se schimbă considerabil. Mai ales când trebuie să te achiți de anumite responsabilități și membrii familiei depind de tine.

Există însă numeroase și autentice mărturii ale celor care au avut parte de grija părintească a lui Dumnezeu în timpuri de lipsuri:

O umilă sclavă, împreună cu fiul ei, în mijlocul deșertului Beer-Șeba, în sudul Israelului, a strigat către Dumnezeu cerând apă, când credea că o să moară. „Și Dumnezeu i-a deschis ochii și ea a văzut un izvor de apă; s-a dus de a umplut burduful cu apă și a dat copilului să bea” (Geneza 21:19).

O imigrantă care căutase adăpost la Dumnezeu (Rut 2:12) a ieșit să strângă spicele de orz pe care secerătorii „le uitaseră” în urmă. Seara s-a întors acasă cu aproximativ 40 de kilograme de orz, pe care l-a împărțit cu soacra ei (v. 17, 18).

O văduvă a avut făină și ulei ca să coacă pâine pentru luni de zile, în vreme de foamete disperată și secetă extremă. Pentru că s-a încrezut în Domnul, „făina din oală n-a scăzut și untdelemnul din urcior nu s-a împuținat, după cuvântul pe care îl rostise Domnul prin Ilie” (1 Împărați 17:16).

Jim și Shelley, un cuplu octogenar, aveau nevoie de apă pentru a supraviețui, după ce au rămas izolați și fără mijloace de comunicare la peste 40 de grade Celsius, în urma uraganului Katrina, care a măturat Statele Unite în 2005. După ce au strigat la Dumnezeu după ajutor, au fost salvați de doi tineri voluntari de la ACTS World Relief, o organizație umanitară pentru ajutor de urgență.

La tine cum se prezintă situația? Te afli într-o criză extremă și ai nevoie de ceva în mod disperat? Dumnezeu a ales și alege încă să-Și manifeste puterea în mod special în momente ca acestea. Nevoia ta este ocazia lui Dumnezeu de a acționa (Sfaturi pentru biserică, p. 336). Nevoia ta este de asemenea ocazia ta de a te încrede în El. Nu te teme! Te poți afla în cel mai bun moment.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon