Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
14 Jul 2019

Tot ce este adevărat…, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.  Filipeni 4:8

 

Astăzi, în Franţa este Ziua Bastiliei. Aceasta este o sărbătoare naţională, care marchează independenţa lor.

Bastilia, o închisoare din Paris, a devenit simbolul opresiunii din partea re­gelui şi a nobilimii. La 14 iulie 1789, o mare gloată înfuriată, de negustori, fer­mieri şi muncitori, s-a adunat în afara zidurilor ei pentru a protesta contra gu­ver­nului. Oamenii nu puteau face mai mult decât să strige, pentru că n-aveau arme. Nu puteau nici măcar să ajungă până la închisoarea propriu-zisă, deoa­rece ea era protejată de un şanţ cu apă.

Aceasta ar fi putut rămâne doar o tulburare gălăgioasă, dacă guvernatorul închisorii n-ar fi lăsat în jos podul mobil, pentru a îngădui artileriei regale să intre.

Mulţimea înfuriată s-a grăbit să intre, i-au omorât pe toţi soldaţii şi i-a pus în libertate pe întemniţaţi. A doua zi, mulţimea a început să dărâme până la temelie închisoarea urâtă şi astăzi numai un monument marchează locul unde se afla odată castelul-fortăreaţă.

Într-un fel, mintea ta este ca Bastilia. Niciun vrăjmaş nu poate să intre în ea, doar dacă intră pe poartă. De aceea, noi trebuie să păzim bine poarta minţii noastre. Să nu îndrăznim să lăsăm în jos podul mobil, ca Satana să nu găsească vreo intrare pentru cugete rele.

Ellen White a scris pentru noi această avertizare: „Cei care nu vor să ajungă pradă amăgirilor lui Satana trebuie să păzească bine intrările sufletului; ei trebuie să se ferească a citi, a vedea sau a auzi ceva care ar da naştere la cugete necurate… Inima trebuie să fie în mod credincios străjuită, căci de nu, răutăţile din afară vor trezi răutăţile dinăuntru, şi sufletul va rătăci în întuneric.” (Faptele apostolilor, ed. 1994, p. 432)

Păzeşti căile de acces spre sufletul tău? Ai pus o santinelă să păzească ochii, urechile şi gura ta?

Eşti atent la cărţile pe care le citeşti şi tablourile pe care le priveşti? Alegi cu înţelepciune programele pe care le vizionezi la televizor? Ce fel de muzică asculţi şi care este efectul ei asupra minţii tale?

Păzeşte astăzi cu grijă castelul minţii tale. Fii atent la de gândurile care intră acolo.

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon