Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Sep 2019

Pentru că vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor.  Matei 13:11

 

La 11 septembrie 1937, Kuda Bux din Pakistan a dat, la Liverpool, Anglia, o reprezentaţie care îţi zbârlea părul. Legat complet la ochi, el a mers de-a lungul unei borduri înguste din vârful unei clădiri înalte de 70 m. Un pas puţin greşit l-ar fi trimis la moarte.

Altădată, acest bărbat uimitor a mers la un spital şi a cerut unui medic să-l lege la ochi. Medicul a început cu un plasture, peste care a pus tampoane groase de vată. Apoi, a folosit trei suluri de bandaje care au acoperit complet capul omului.

„Garantez că dumneata nu poţi vedea”, a spus medicul.

„Vă mulţumesc mult, doctore”, a spus Kuda Bux. Apoi s-a întors şi a părăsit camera. Reporterii au privit la el cum a coborât pe coridorul spitalului. Afară, a urcat pe o bicicletă şi a mers cu ea prin traficul orei de vârf fără accident. El a condus ca şi cum ar fi văzut perfect.

Cum a făcut aceasta? Nimeni nu ştie. Aceasta este o taină.

Biblia este şi ea plină de taine. Pe unele din ele le putem înţelege cu ajutorul Duhului Sfânt. Pe măsură ce studiezi şi te rogi, multe lucruri, care sunt o taină pentru persoanele care nu Îl iubesc pe Isus, vor deveni lămurite.

Mai sunt şi alte taine care, pentru a fi înţelese, va trebui să treacă un timp mai îndelungat. Pe acestea le vom studia pe parcursul veşniciei.

Experimentele ştiinţifice nu pot explica cum are loc mântuirea. Nu există nicio cale prin care să se descrie cât de lungă este veşnicia. Faptul că Dumnezeu n-are nici început, nici sfârşit este o taină.

Noi nu putem înţelege cum nemărginitul Dumnezeu a putut veni din cer spre a Se naşte ca o mică fiinţă omenească în această lume. Noi nu putem pricepe cum cineva care a murit acum câteva mii de ani poate să revină iar la viaţă.

Este imposibil să explici procesul prin care iubirea lui Dumnezeu poate schimba un beţiv într-un tată amabil şi iubitor. Noi nu ştim cum merg rugăciunile până la tronul lui Dumnezeu.

Noi nu putem înţelege cum poate Dumnezeu să cunoască viitorul, ca şi trecutul. Suntem încurcaţi când încercăm să pricepem ce este viaţa în realitate şi cum începe ea.

Toate acestea sunt taine pe care le vom studia în decursul nesfârşitelor veacuri ale veşniciei.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon