Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
15 Jul 2019

Să doriţi laptele duhovnicesc şi curat pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire.  1 Petru 2:2

 

La naştere, Charles Stratton a fost un copil normal, sănătos, cântărind 4 kg. El s-a dezvoltat, aşa ca şi alţi copii, până la vârsta de şase luni, iar după aceea a încetat să mai crească. Pe vremea aceea, el avea 63,5 cm şi greutatea de 6,800 kg. Când era în vârstă de şase ani, el avea aceeaşi mărime.

„El este cel mai mic copil pe care l-am văzut vreodată, care poate să meargă singur”, spunea dl P. T. Barnam. „Am să-l cer să se alăture circului meu.”

La vârsta de şase ani, Charles Stratton s-a alăturat circului, unde era cunoscut ca Tom Degeţel. El se îmbrăca în costume diferite şi întreţinea spectatorii. El avea să apară ca un cupidon cu arcul şi tolba lui plină de săgeţi sau poate ca un soldat revoluţionar cu o sabie de 25 cm lungime. Sau avea să apară pe scenă în rolul lui Napoleon Bonaparte sau a lui David luptându-se cu Goliat.

Tom Degeţel a devenit foarte popular, călătorind chiar în Europa şi distrân­du-i pe regi şi regine. El şi-a petrecut întreaga viaţă distrându-i pe oameni. La vremea când a decedat, la 15 iulie 1883, douăzeci de milioane de oameni plătiseră să-l vadă pe acest omuleţ.

Deşi Tom Degeţel era bogat şi cu renume, niciunul dintre cei care au venit să-l vadă n-a dorit să fie ca el. Fiecare băiat şi fetiţă doreşte să crească pentru a fi ca ceilalţi oameni. Ei nu doresc să-şi petreacă viaţa bălăbănindu-şi picioa­rele, şezând pe scaune prea înalte sau întinzându-se spre a ajunge la mânerul uşii.

Nu este ciudat că băieţi şi fetiţe, care mănâncă hrană bună, pentru ca astfel să poată creşte până la completa lor înălţime fizică, sunt uneori mulţumiţi să rămână pitici în viaţa lor spirituală? În loc să crească spre a deveni creştini maturi, ei rămân la nivelul grădiniţei de copii. Ei nu continuă să crească în cunoaşterea de Dumnezeu. Ei neglijează hrana lor spirituală şi rămân pitici.

Creştinii care au o statură înaltă în Hristos sunt aceia care petrec zilnic un timp citind Biblia, descoperind făgăduinţele ei şi să meditând la însemnătatea lor. Ei îşi exercită credinţa prin rugăciune şi cresc zilnic spre a fi tot mai mult asemenea lui Isus.

Eşti tu un creştin pitic? Tu nu trebuie să rămâi aşa.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon