Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Prizonierul misterios

18 Sep 2019

Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.  Eclesiastul 12:14

 

Exact la orele trei în după-amiaza zilei de 18 septembrie 1698, masiva uşă de stejar a Bastiliei s-a deschis când trăsura guvernatorului închisorii a intrat în curte. În spatele ei s-a oprit o litieră bine înfăşurată cu o perdea, purtată de patru slugi.

Guvernatorul a sărit afară din trăsură şi s-a grăbit spre litieră, dând la o parte perdeaua. El a privit în timp ce doi soldaţi au ajutat unui bărbat înalt, cu părul alb, să coboare, apoi a plecat cu el spre unul dintre turnurile închisorii. Poarta turnului s-a închis cu zgomot în urma bărbatului şi el n-a mai fost văzut niciodată.

Cine era prizonierul? Nimeni nu ştia sigur. Faţa lui n-a mai fost văzută niciodată, deoarece ea a fost acoperită tot timpul cu o învelitoare neagră de catifea. Bărbatul a petrecut treizeci şi patru de ani în închisoare, dar numele lui n-a fost amintit niciodată în vreo corespondenţă. Când a murit, a fost înmormântat sub un nume fals.

Într-un fel, mulţi oameni sunt ca şi acel prizonier misterios. Ei nu se arată pe ei înşişi aşa cum sunt. Ei sunt ipocriţi. O astfel de persoană poate fi un membru botezat al bisericii şi poate să fie chiar şi slujbaş. El sau ea poate să ia parte la Şcoala de Sabat, la biserică, la adunările de rugăciune, la adunări de tabără, fiind la locul potrivit, la timp potrivit, umblând în ţinută potrivită.

Înainte de a veni Isus, unii dintre aceşti oameni vor părăsi biserica. Despre unii ca aceştia E.G.White a scris: „Multe stele pe care le-am admirat pentru strălucirea lor vor dispărea în întuneric” (P.R., p. 188).

Vine ziua când ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos. În acea zi, toate măştile vor fi date la o parte şi universul va vedea cine suntem în realitate. Cugetele, motivele şi faptele noastre ascunse vor fi date la iveală.

Dumnezeu ne-a dăruit ziua de astăzi să putem, cu ajutorul Lui, să aducem viaţa noastră în armonie cu cuvintele noastre. Trebuie să facem mai mult decât a spune doar că suntem creştini. Noi trebuie să învăţăm de la Isus, ca astfel să putem fi creştini adevăraţi.


Ziua cetățeniei

17-09-2019

Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu.  Romani 13:1

Pelerini

16-09-2019

Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea,lui Dumnezeu nu-I e ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.  Evrei 11:16

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon