Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Eliberarea lui John Lee

15 Nov 2019

Nu mai este nicio condamnare pentru cei care sunt în Isus Hristos.  Romani 8:1

 

John Lee, un englez, a fost condamnat la moarte pentru o crimă pe care el insista că n-a comis-o. Împrejurările însă l-au arătat a fi vinovat, şi el a fost condamnat să moară prin spânzurare, la 15 noiembrie 1884.

În acea zi, James Berry, călăul a făcut controlul de rutină al ştreangului şi al trapei. Totul era în ordine. Clopotul închisorii a bătut şi John Lee a fost dus pe platforma de execuţie.

John Lee stătea liniştit în timp ce ştreangul era aranjat în jurul gâtului lui. Ne putem închipui agonia acelor clipe în timp ce el aştepta ca gâdele să facă cei câţiva paşi până la levierul care avea să elibereze trapa de sub picioarele sale.

James Berry a tras levierul, dar nimic nu s-a întâmplat! Uimit, călăul a examinat trapa. Nu era nicio cauză care s-o împiedice să funcţioneze. S-a dat înapoi şi a tras din nou de levier. Nu s-a întâmplat nimic!

În acele clipe John Lee dorea ca trapa să se deschidă spre a pune capăt nenorocirii lui. Sudoarea îi curgea pe faţă. El simţea că nu mai putea îndura agonia nesiguranţei.

Călăul a mai controlat pentru a doua oară trapa şi mecanismul levierului. Totul era în ordine. Din nou s-a dat înapoi şi a tras de levier. Şi din nou trapa nu s-a deschis!

Călăul a îndepărtat ştreangul din jurul gâtului lui John Lee şi a poruncit paznicului să-l ia şi să-l ducă înapoi în celula lui. El a fost primul om în istoria Angliei care a supravieţuit la trei încercări de a fi spânzurat. Mai târziu, John Lee a fost eliberat şi a plecat în Statele Unite, unde s-a căsătorit şi a dus o viaţă obişnuită.

Tu şi eu ne aflăm într-o situaţie asemănătoare. Şi noi suntem condamnaţi la moarte. Spre deosebire de John Lee, noi ne merităm pedeapsa. Noi toţi am păcătuit şi „suntem lipsiţi de slava lui Dumnezeu”. Plata păcatului este moartea”. Noi ne aflăm pe aşa-zisa platformă de execuţie cu laţul în jurul gâtului. În această clipă spunem în şoaptă o rugăciune de iertare şi îndurare prin sângele lui Isus. Datorită acestei rugăciuni, trapa nu se va deschide. Laţul este acum îndepărtat din jurul gâtului nostru. Suntem eliberaţi. Lăudat să fie Dumnezeu că nu trebuie să murim!


Ziua copiilor

14-11-2019

Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.  Matei 19:14

Rugăciunea Monicăi

13-11-2019

Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele.  Psalmi 116:1


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon