Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

POVEȘTI ÎN ȘASE CUVINTE

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

18 Jun 2021

Iată, voi îndrepta spre el pacea ca un râu
şi slava neamurilor ca un pârâu ieșit din matcă...
şi veți fi purtați în brațe şi dezmierdați pe genunchi.
Isaia 66:12

 

Există o metodă didactică, psihologică, dar și un exercițiu de comunicare pornind de la metoda Hemingway. Este un exercițiu ușor și constant de imaginație, în care participanții au ca temă să rezume o poveste, în unele cazuri chiar viața lor, în doar șase cuvinte, nici mai mult, nici mai puțin.

La prima vedere, poate părea ușor, dar cel mai greu lucru pentru noi este să rezumăm în general, darămite să ne rezumăm în câteva cuvinte viața. Este aproape imposibil, cel puțin așa pare la prima încercare. Pentru a putea realiza acest exercițiu, ești obligat să filtrezi toată viața într-un timp scurt, să selectezi evenimentele și realizările tale cele mai importante, iar dintre acestea, să decizi care șase sunt cele mai reprezentative pentru tine.

Știi care este dificultatea cea mai mare? Ei bine, este efortul de a nu scăpa vreun cuvânt negativ în propoziția vieții tale. Este disperarea cu care, chiar dacă vrem să ne referim la ceva rău, căutăm totuși păstrarea unei imagini avantajoase. Mai este ceva foarte greu de realizat: nu ne putem decide pe baza cărui principiu să dăm mai multă importanță unui fapt decât altuia. Ce ne va pune mai bine în lumină? Ce ne-ar umbri imaginea? Greu de stabilit. Dacă ar trebui să te gândești serios la un epitaf sau la o astfel de poveste, pe care să o scrii tu despre tine, ce crezi că ar trebui spus? Ce crezi că s-ar putea spune? A fost un om darnic sau corect; a fost deșteaptă și frumoasă; a reușit să obțină niște titluri foarte înalte; i-a cunoscut pe toți cei de pe strada sa și a interacționat cu ei etc.

A existat în perioada de început a bisericii creștine o femeie modestă, despre care întreaga localitate și cei din împrejurimi au declarat în rezumat: ne-a făcut tuturor numai bine. Și aveau cu ei mici obiecte ca dovadă a spuselor lor.

Tabita nu avea de unde să mai știe ce se spune despre ea, dar, ca o minune și o lecție, parcă Cineva ar fi zis: așa un om ar trebui să mai trăiască o vreme, mai poate primi încă un timp pentru faptele binefăcătoare de care este nevoie. Și, ca răspuns la rugăciunea apostolului Petru, a fost înviată.

De gândit astăzi: Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.


6 DIN 49

17-06-2021

Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină;
peste cei ce locuiau în țara umbrei morții răsare o lumină.
Isaia 9:2

PAROLA DIN MINIMUM ȘASE CARACTERE

16-06-2021

Domnul tămăduiește pe cei cu inima zdrobită
şi le leagă rănile.
Psalmii 147:3


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon