Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

O problemă de greutate

20 May 2019

Să dăm la o parte orice piedică (greutate) şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.  Evrei 12:1

 

La orele 7,40, în dimineaţa zilei de 20 mai 1927, un tânăr înalt şi slăbuţ a traversat pe jos noroiosul Câmp Roosevelt din afara New-York-ului şi s-a urcat într-un monoplan mic, numit Spirit of St. Louis. Charles A. Lindbergh plănuia să zboare singur, fără oprire, peste Oceanul Atlantic şi să câştige râvnitul premiu de 25 000 de dolari. Patru oameni muriseră deja în încercarea lor. Alţi doi au dispărut. Problema era o problemă de greutate. Cum putea să fie transportat suficient combustibil? Aparatul Spirit of St. Louis conţinea 1704 l de benzină şi 75 l ulei. Pentru a se face loc pentru aşa de mult combustibil, orice lucru de prisos a fost dat jos din avion. Până şi cadranele indicatoare de benzină au fost îndepărtate.

Charles Lindbergh a rupt paginile care prisoseau din carnetul lui de notiţe şi a înlăturat părţile de hărţi de care n-avea nevoie. El a avut cizme speciale de zbor, care erau cu câteva uncii mai uşoare decât cele normale. El nu şi-a luat radio, pentru că fără el putea să ia peste 40 l benzină mai mult. Şi paraşuta a fost părăsită, pentru că ea avea cam 10 kg, ceea ce nu-şi putea permite. Un colecţionar de mărci poştale i-a oferit 1000 de dolari, dacă avea să-i ducă o jumătate de kg de scrisori până la Paris. Lindbergh a refuzat, pentru că acel 1/2 kg putea să fie diferenţa dintre viaţă şi moarte. După treizeci şi trei de ore şi jumătate de la decolare, aparatul Spirit of St.Louis a aterizat pe aeroportul Le Bourget, aproape de Paris, unde mari mulţimi de oameni au salutat sosirea lui Lindbergh. Acolo unde alţii au eşuat, Charles A. Lindbergh a avut succes, pentru că el a rezolvat problema greutăţii.

Tu şi cu mine avem de făcut, de asemenea, un zbor şi o ţintă de atins. Noi ne aflăm la o întrecere şi, dacă vom câştiga sau vom pierde aceasta, va depinde de faptul dacă ne-am descotorosit de greutatea care nu ne este necesară în viaţă. Unii dintre noi au nevoie să scape de prieteni care îi conduc în direcţii greşite. Există obiceiuri rele de care trebuie să scăpăm şi cuvinte pe care trebuie să ne oprim a le mai folosi. Pot fi unele cărţi sau radioul obiecte pe care trebuie să le aruncăm? Poate că sunt anumite înregistrări pe care trebuie să le lăsăm în urmă. Vechi animozităţi va trebui să dispară, după cum va trebui la fel să dispară vorbirea de rău şi minciunile. Nu va fi loc nici pentru mândrie şi egoism. Orice ar fi ceea ce ne trage în jos, descotoroseşte-te de el, în aşa fel ca să poţi înainta cu încredere, pentru a câştiga premiul vieţii veşnice.

 


Ziua întunecată

19-05-2019

Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei.  Matei 24:29

Taina lui Dumnezeu

18-05-2019

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.  Matei 24:36


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon