Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
17 Oct 2020

„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul,
 „gânduri de pace, și nu de nenorocire,
ca să vă dau un viitor și o nădejde.”
Ieremia 29:11

 

Nu este nevoie să parcurgi prea mult din aventura unui părinte pentru a înțelege cât de infim este controlul pe care îl deții prin planurile concepute cu atâta grijă pentru familia ta. De fapt, cu cât mai lungă este viața trăită în Isus, cu atât apar mai multe oportunități pe care El le folosește pentru a-ți reaminti că nu tu ești organizatorul sau făuritorul de drumuri.

Fiind însărcinată cu al doilea copil, eu și soțul meu am mers pentru ecografia de la 20 de săptămâni. Speram că aceasta ne va confirma că este fetiță și ne va asigura că sunt prezente bătăile inimii. Tocmai trecuserăm printr-un avort spontan care îmi rupsese sufletul și voiam cu disperare să știu că totul era în regulă. Chiar dacă am aflat că bebelușul nostru era băiat, atunci când i-am văzut inima puternică pompând am fost în culmea fericirii. Am observat totuși că ecografistul devenise cam tăcut, continuând examinarea, și am știut că ceva nu era bine. A venit medicul, fără să ne spună prea multe, și ne-a programat la o dată ulterioară. După câteva săptămâni și o altă ecografie, am înțeles că bebelușul nostru avea spina bifida, o malformație congenitală în care coloana nu închide bine măduva, iar leziunile nervoase sunt inevitabile. Nu părea posibil să acceptăm acest lucru. Nu așa arătau planurile mele!

Am avut parte de un drum dificil, care ne-a trecut prin niște vremuri întunecate, dar Dumnezeu a fost întotdeauna aproape, ținându-ne de mână cu blândețe, reamintindu-ne de promisiunile Lui. Drumul ne-a dus, de asemenea, spre o încredere mai profundă în Acela care ne iubește și este destul de puternic încât să-Și ducă planurile la îndeplinire. Copilul acesta incredibil și frumos, care ne binecuvântează acum casa și familia, reprezintă o dovadă zilnică a faptului că gândurile și planurile lui Dumnezeu sunt mult mai bune decât ale noastre.

La fel ca familia mea, familia ta poate că nu seamănă deloc cu cea din visurile pe care le aveai odată în minte. Dar avem această speranță și promisiune în Hristos: nu se termină totul aici. Ce Dumnezeu minunat!

 

Doamne, Îți mulțumesc pentru făgăduințele Tale și pentru credincioșia cu care le împlinești! Tu deții un milion de moduri de a face lucrurile frumoase și nu ești împiedicat de perspectiva noastră umană limitată. Ajută-mă să văd această frumusețe astăzi!

Kristin Breiner


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon