Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
14 Oct 2020

Așa vă vorbește Domnul:
„Nu vă temeți și nu vă înspăimântați dinaintea acestei mari mulțimi, 
căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.”
2 Cronici 20:15

 

În calitate de părinți ai unor copii cu nevoi speciale, ne trezim adesea setați pe modul de luptă. Ne luptăm să găsim medicul pediatru cel mai potrivit, acela care nu doar că înțelege boala copilului nostru, ci și toate celelalte probleme medicale adiacente acesteia. Ne luptăm pentru a determina companiile de asigurări de sănătate să ofere acoperire pentru tratamentele și terapiile adesea extrem de scumpe de care copilul nostru are nevoie. Ne luptăm cu administratorii de școală să revizuiască pachetele de educație individualizată, astfel încât să se potrivească cât mai bine nevoilor educaționale ale copiilor noștri. Ne luptăm cu percepțiile prost formate și împotriva prejudecăților pe care societatea le are în dreptul copiilor noștri.

Apoi sunt și bătăliile interne. Luptăm cu impulsul de a ridica tonul la membrii bine intenționați ai familiei noastre care ne critică modul de educare, deoarece consideră că izbucnirile nervoase ale copiilor noștri pur și simplu dovedesc „lipsa celor șapte ani de-acasă”. Luptăm cu sentimentele de vinovăție; cu ce am făcut sau nu am făcut și o fi cauzat vreun prejudiciu copilului nostru; cu vinovăția pentru lipsa de răbdare, pentru epuizare. Din nefericire, uneori luptăm și împotriva partenerilor noștri, singurii care mai luptă alături de noi. Am discutat cu părinți care au simptome de TSPT (tulburare de stres posttraumatic) din cauza experiențelor sfâșietoare aferente condiției copilului lor.

Cuvântul lui Dumnezeu și prezența Sa au o putere specială asupra părinților de copii cu nevoi speciale. Făgăduințele Lui au devenit prețioase pentru mine. Mai presus de orice, Mântuitorul ne spune: „Nu vă temeți și nu vă descurajați din cauza acestei multitudini” de situații care par că acționează contra noastră. „Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați [...], căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa” (Deuteronomul 31:6). „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

 

Tată din ceruri, ajută-ne să-Ți simțim prezența cu noi în mijlocul bătăliei! Ajută-ne să Te căutăm devreme, înainte ca lupta să înceapă, deoarece ne-ai promis că Te vom găsi! Îți mulțumim pentru curajul și puterea oferite oricui are nevoie!

Lesley Jackson


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon