Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

CEREREA UNUI COPIL

12 Jul 2020

Nu Te teme, căci Eu sunt cu tine; 
nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău;
Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor.
Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

 

Cuvintele unui copil pot atinge o coardă sensibilă din inima ta mai puternic decât orice altceva. Cuvintele lui simple și totuși sincere pot avea un efect mai puternic decât multe propoziții elaborate. Știi, am aflat pe pielea mea acest lucru weekendul trecut, când draga mea Maddie, care are cinci ani, se ruga în secret pentru ca mama ei să se căsătorească. Voia un tătic cu care să se joace. Când am auzit acest lucru, am glumit și am tachinat-o, dar pe dinăuntru eram distrusă. Inima îmi tânjea să îi ofer copilului meu ceea ce își dorea, dar din cauza modului în care am căzut în păcat, ea a venit pe această lume fără tată.

Această lume a devenit atât de obișnuită cu părinții singuri până la punctul că aceștia sunt mult mai întâlniți decât părinții căsătoriți. Unde ne e capul? Se pare că Dumnezeu chiar a avut în vedere binele nostru atunci când ne-a spus să așteptăm până la căsătorie. El știa de ce lucruri are nevoie un copil. O fată are nevoie de mamă, dar și de tată.

Am amintiri plăcute cu tatăl meu, care îmi citea rubricile de duminică dimineața din ziar, schimbându-și vocea într-un mod comic când imita fiecare personaj. Îmi amintesc că îi trimiteam pupici prin aer, gândindu-mă că era cel mai amuzant lucru atunci când el se clătina mimând aterizarea fiecărui pupic. Acum îmi privesc copiii trimițându-i pupici bunicului lor și îi aud râzând în timp ce el se clatină la fiecare pupic virtual care îi atinge obrajii. Deși este adevărat că niciun tată nu e perfect, al meu e minunat.

Când am auzit dorința fiicei mele după un tătic, i-am spus: „Maddie, știu că eu nu-ți pot fi tată, dar bunicul te iubește foarte mult.”

I-am mai spus lui Maddie că, deși nu are tată, ea are un Tată ceresc. Chiar dacă nu Îl poate vedea încă, El nu o va dezamăgi niciodată. O va iubi așa cum este ea, pentru totdeauna. O va îndruma. O va modela să devină cea mai frumoasă persoană. Tatăl ei este Părintele celor fără părinți. Ce binecuvântare!

 

Tată ceresc, Îți mulțumesc că ai auzit dorința din inima unei fetițe și ai înțeles că ea are nevoie de un tătic! Îți mulțumesc pentru că, prin Isus, Tu ne asiguri tot ce avem nevoie!

Jill Simpson


COPIII PARTENERULUI DE CĂSĂTORIE

11-07-2020

Și oricine va primi un copilaș ca acesta în Numele Meu
Mă primește pe Mine.
Matei 18:5

BRAȚELE CARE ADĂPOSTESC

10-07-2020

Căci El nici nu disprețuiește, 
nici nu urăște necazurile celui nenorocit 
și nu‑Și ascunde Fața de el, 
ci îl ascultă când strigă către El.
Psalmii 22:24


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon