Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

ÎNCREDERE ÎN DUMNEZEU

05 Apr 2020

El este locul meu de scăpare și cetățuia mea,
Dumnezeul meu în care mă încred!
Psalmii 91:2

 

„Dă-i drumul!” l-am auzit pe fiul meu strigând din apă, din spatele bărcii. Stăteam pe scaunul de comandă așteptând confirmarea lui că este gata, iar acum glasul lui îmi transmitea că este pregătit să încerce această nouă aventură. Manevrând barca, am încercat să văd dacă reușise să se mențină la suprafața apei.

Vara trecută, fiul meu, Seth, a cerut să învețe să practice schiul nautic. Totuși era oarecum neliniștit la gândul că se afla în spatele bărcii de unul singur. Soțul meu a decis să schieze împreună cu el, ca, în cazul în care Seth nu ar fi putut să se ridice, tatăl lui să fie acolo să-l prindă. Bineînțeles, Seth nu avea cum să reușească de prima dată.

Stând pe locul de comandă și uitându-mă în oglinda retrovizoare, am observat două lucruri. Primul dintre ele a fost fața lui Seth. Nu se observa nicio urmă de stres. Nu era umbrit de nicio îngrijorare. El arăta aproape la fel de relaxat ca un copil care mănâncă cereale într‑o duminică dimineața în timp ce se uită la televizor. Cu tatăl lui alături, știa că nu are de ce să-și facă griji. Avea încredere totală că tatăl lui îi va purta de grijă  și îl va menține deasupra apei, dacă era necesar, până reușeam eu să întorc barca pentru a-l lua din apă.

Al doilea lucru pe care l-am observat a fost fața soțului meu – se citea pe ea fericirea pură. Îl avea pe fiul lui, își avea și restul familiei în barcă, iar el era în apă bucurându-se de fiecare moment în care își învăța fiul să schieze pe apă. Soțul meu se afla acolo ca să aibă grijă, să protejeze și să iubească.

Această scenă îmi amintește foarte mult de Tatăl nostru ceresc. Înainte ca fiul meu să-și dea seama că va cădea, tatăl lui era chiar acolo pentru a-l prinde și a-l ține. Băiatul meu nu era deloc îngrijorat, avea încredere că tatăl lui era chiar lângă el. Oh, să ai o încredere de o profunzime atât de mare! Să încercăm să avem încredere că Tatăl nostru ceresc va fi lângă noi pentru a ne prinde și a ne proteja, în timp ce Se bucură cu noi în aventurile prin care trecem.

 

Dragă Doamne, Te rog, ajută-ne să ne reamintim că Tu ești lângă noi să ne prinzi și să ne ocrotești, în timp ce Te vei bucura cu noi în momentele fericite! Îți mulțumim pentru dragostea Ta nemaipomenită!

Lisseth Davis


VOI PORNI ÎNCET

04-04-2020

Domnul meu s-o ia înaintea robului său, 
și eu voi porni încet pe urmă, la pas cu turma, 
care va merge înaintea mea, și la pas cu copiii.
Geneza 33:14

RESPECT

03-04-2020

Învață-i poruncile și legile și arată-le calea pe care trebuie s-o urmeze și ce trebuie să facă.
Exodul 18:20


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon