Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

DUMNEZEU SĂ TE ÎNDRUME!

02 Dec 2020

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre,
căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

 

Una dintre cele mai importante ocupații de pe pământ este aceea de a crește copii și de a-i ajuta să își dezvolte caracterul pentru cer. Biblia spune în Proverbele 22:6 – „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Este vorba aici de o responsabilitate extrem de serioasă. Așadar, cum își pot da seama părinții că se achită corect de responsabilitățile ce le revin, luând cele mai bune decizii pentru familia lor?

Poți citi cărți, poți merge la seminare pe teme de parentingși chiar la consiliere, dar primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să mergi la Isus. Așa cum copiii tăi vin la tine cu întrebările lor, noi avem nevoie să mergem la Tatăl ceresc cu întrebările noastre. Să ne rugăm la Dumnezeu pentru îndrumare, înțelepciune și discernământ, iar El ne va ghida la fiecare pas. Dumnezeu este cea mai bună resursă pe care o putem găsi, pentru orice situație.

Unul dintre cele mai importante ingrediente în rețeta unui „părinte bun” este altruismul. Da, presupune inclusiv să spunem „nu” unor lucruri pe care poate că am dori să le facem, unor locuri unde am dori să mergem și unor lucruri pe care ne-ar plăcea să le cumpărăm. Înseamnă să așezăm nevoile copilului deasupra propriilor noastre nevoi și dorințe. La fel de important este și darul timpului. Petrece timp cu copiii tăi! Joacă-te cu ei, distrează-te, râzi cât mai des! Îmbrățișează-i și fă-i să simtă în fiecare zi cât de mult îi iubești!

Și nu uita să le faci cunoștință copiilor tăi cu Isus! Este extrem de important să înțeleagă că El este real și că îi iubește. Cea mai importantă misiune a unui părinte este să-l pregătească pe copil să Îl întâlnească pe Isus. Ții la copiii tăi ca la ochii din cap, nu-i așa? Bineînțeles că nu vei ezita să-i protejezi cu riscul vieții tale. Acum, fă o pauză și amintește-ți că tu ești copilul lui Dumnezeu. El nu doar că te-a creat, dar Și-a dat și viața pentru tine pe Golgota. Așa cum tu îți iubești copiii, nu uita niciodată cât de mult te iubește și pe tine Isus.

 

Doamne, toate aceste lucruri sună aproape de necrezut! Tu îmi iubești copiii chiar mai mult decât îi iubesc eu. Îți mulțumesc că îi pot încredința în grija Ta iubitoare! Și Îți mulțumesc, Doamne Isuse, că mă iubești și pe mine!

BrendaWalsh


ASEMENEA LUI ISUS

01-12-2020

Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului 
și suntem schimbați în același chip al Lui, 
din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
2 Corinteni 3:18

BINECUVÂNTĂRILE VIEȚII DE BUNIC

30-11-2020

Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor, 
și părinții sunt slava copiilor lor.
Proverbele 17:6


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon