Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
15 Jul 2019

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.  Matei 5:16

 

Timp de mulți ani m-am trezit dimineața devreme ca să citesc din Biblie și să mă rog. În acea zi eram plecată la o conferință misionară mondială unde departamentul Misiunea Femeii avea un stand. M-am trezit plină de bucurie în Domnul, căci harul Său se înnoiește în fiecare dimineață. Înainte de a încheia devoționalul, mi-am predat din nou viața lui Dumnezeu, repetând următoarea rugăciune: „O, Doamne, primește-mă să fiu cu totul a Ta. Așez toate planurile mele la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine și lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.” După ce am terminat, am ieșit din camera de hotel și am mers în sala cu standuri, unde urma să slujesc.

La stand am întâlnit mulți copii ai lui Dumnezeu. O doamnă s-a oprit la standul nostru și a cerut câteva exemplare din broșura educativă a departamentului Misiunea Femeii, Great Ideas în spaniolă. Avea nevoie și de instrucțiuni în limba spaniolă pentru a le îndruma pe doamnele vorbitoare de limba spaniolă la standul nostru. Eu am fost vasul ales pe care Domnul l-a folosit pentru a-i lumina ziua. Acel incident m-a făcut să mă gândesc la câteva „idei geniale” pe care să le punem în practică în fiecare zi.

În primul rând, putem avea o atitudine de recunoștință, să Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1 Tesaloniceni 5:18). În al doilea rând, ne putem consacra lui Dumnezeu în fiecare dimineață. Făcând astfel, noi căutăm mai întâi „Împărăția lui Dumnezeu” (Matei 6:33). În al treilea rând, ne putem aminti că noi suntem făpturi noi în Hristos. De aceea, noi trebuie să Îi permitem să lumineze din noi – și nu noi înșine să luminăm. Căci „viața pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine” (Galateni 2:20). În cele din urmă, îi putem trata pe toți cei din jurul nostru ca parte a familiei omenești, făcând „bine tuturor” (Galateni 6:10).

Mai sunt multe alte „idei geniale” pe care le putem găsi în studiul nostru zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu rugăciune, Duhul Sfânt care locuiește în noi ne va călăuzi pe calea pe care dorește El să ne folosească în fiecare zi. Ceilalți Îl vor vedea pe Isus Hristos în noi și vor da slavă Tatălui nostru ceresc.

Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viața mea Îți aparține Ție. Fie ca lumina Ta să strălucească. Folosește astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalți la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma și să cunoască mântuirea în Hristos Isus. Amin!

Bezaida (Betzy) Castro

 

Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon