Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
13 Aug 2019

Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezește în fiecare dimineață, El Îmi trezește urechea să ascult cum ascultă niște ucenici.  Isaia 50:4

 

Încă nu îmi cumpărasem un devoțional pentru femei pentru anul următor.
Timpul și problemele vieții m-au împiedicat să mă ocup de acest aspect important din viața mea. Am sunat de îndată la librăria creștină locală pentru a mă interesa dacă au program în ultimele câteva zile din an.

După ce am vorbit preț de câteva minute la telefon cu un bărbat pe nume Skip despre devoționalele pentru femei și dacă sunt disponibile, el m-a întrebat dacă eram localnică. Fiindcă tocmai mă întorsesem dintr-o călătorie în California și eram încă puțin obosită, am înțeles greșit întrebarea lui. Am crezut că m-a întrebat dacă sunt „loca” (n.tr. nebună). Am fost puțin șocată și a trebuit să stau să mă gândesc câteva secunde înainte să îmi dau seama ce a spus cu adevărat.

După ce mi-am adunat gândurile, i-am răspuns: „Sunt localnică. Dar sunt și loca!” Mi-am dat seama că răspunsul meu l-a șocat oarecum. După câteva secunde, am început să râdem după ce i-am explicat de ce am răspuns așa. Am mai povestit puțin, apoi am încheiat discuția și am stabilit o dată când aș putea să merg pe la librărie să îmi cumpăr devoționalul. Sărmanul Skip! Mă întreb dacă oare nu s-a gândit: Poate mă voi întâlni cu o nebună. Dar când ne-am întâlnit, el a fost foarte amabil și binevoitor și am mai găsit și alte lucruri de care să râdem.

Adesea le spunem celorlalți ce ne propunem să le spunem. Dar în alte situații nu ascultăm cu adevărat ce s-a spus. De ce? Poate suntem obosiți sau pur și simplu nu suntem atenți. În funcție de cum înțelegem ce s-a spus, interacțiunea dintre noi poate fi una plăcută sau poate degenera în discordie. Noi nu ar trebui doar să încercăm să vorbim cât mai clar, ci ar trebui să încercăm să și ascultăm.

Isus vorbea clar și cu iubire în orice situație. Nu vreau să înțeleg greșit niciun lucru pe care El l-a pregătit pentru mine. Îmi doresc ca urechile mele să fie deschise, ochii mei să vadă și inima mea să fie iubitoare și deschisă la chemarea Sa.

Nu vrei să mi te alături în a fi una din oile care cunoaște glasul Păstorului și își dorește să facă parte din turma Lui, care stă în siguranța staulului Său?

Mary E. Dunkin


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon