Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Aug 2019

Dar Dumnezeu, care mângâie pe cei smeriți, ne-a mângâiat prin venirea lui Tit.  2 Corinteni 7:6

Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre.  Romani 16:20

 

Poate ești rănită emoțional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieții tale. Eu, când mă simt așa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată și întărită. Asta deoarece știu că Dumnezeu este restauratorul sufletului meu. Dumnezeul cel atotputernic va aduce vindecare și va scoate ceva frumos din cenușă; El va transforma terenul meu de luptă în câmpii de binecuvântări. Domnul, care are un plan pentru mine în prezent și în viitor, este pe tron și întotdeauna deține controlul. El este atotputernic.

Aș vrea să îți sugerez ca, atunci când vin în calea ta provocări și necazuri, când piedicile îți blochează drumul, să chemi numele lui Isus. El dorește să ne salveze. El este Mângâietorul, Susținătorul, Vindecătorul, Tăria și Protecția noastră. Isus I-a încurajat pe ucenicii Săi cu următoarele cuvinte: „Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine” (Ioan 14:1).

Israeliții, când erau pe punctul de a intra în Canaan, au trimis douăsprezece iscoade în țara pe care doreau să o cucerească. Printre iscoade erau și Iosua și Caleb. Zece iscoade au adus un raport descurajator: „Am văzut uriași în cetățile întărite. Nu putem cuceri țara!” Dar Iosua și Caleb au spus poporului descurajat să tacă și Caleb le-a zis: „Haidem să ne suim și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30). Ei, vorbind în locul lui Dumnezeu, erau încurajatori. Dumnezeul israeliților este și astăzi același Domn care ne încurajează atunci când suntem descurajați.

Nu te mulțumi să rămâi în valea întunericului. Dumnezeu va transforma văile noastre de plângeri în iazuri de binecuvântări. „Când străbat aceștia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare” (Psalmii 84:6). Ce cuvinte încurajatoare sunt acestea pentru noi, care în prezent umblăm prin această lume de păcat. Căminul nostru permanent este un loc plin de suferință și durere. Dumnezeu are planuri mai bune pentru noi. Între timp, El a prevăzut un scop pentru orice lucru pe care îl permite în viața noastră. Dacă ne ațintim privirea spre El, noi vom fi încurajați!

Doamne, Îți mulțumesc pentru că Tu ești mai mare decât orice aduce Satana în viața mea. Cu bunătate, te rog, dă-mi tăria și calmul Tău, o mână încurajatoare în vremuri grele și de suferință.

Pauline Gesare Okemwa


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon