Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
16 Aug 2019

Isus le-a zis: „Veniți singuri la o parte, într-un loc pustiu, și odihniți-vă puțin.”   Marcu 6:31

 

Timp de mulți ani îmi luam o vacanță anuală personală – pentru a recupera somnul pierdut, pentru a petrece timp de calitate cu Dumnezeu și pentru a planifica proiectele misionare pentru următorul an de lucru. Uneori reușesc să petrec o zi de vacanță de una singură prin apropiere, dar cel puțin o dată pe an îmi iau câteva zile libere pentru a fi singură cu Dumnezeu. În fiecare an aleg altă locație – cam la jumătate de zi de mers cu mașina de unde stau – pentru a vizita natura din împrejurimi: munți, păduri, grădini botanice sau oceanul. În fiecare loc, Dumnezeu îmi vorbește plin de dragoste prin a doua Lui carte și Își dezvăluie planul Său pentru mine. Într-o zi sau două mă simt ca nouă și pregătită să mă ocup de proiecte noi care, înainte de vacanță, păreau că necesită prea multă muncă sau nici măcar nu le luam în calcul.

Cunosc câteva femei foarte ocupate care își pun deoparte regulat timp pentru spiritualitate în singurătate. Una dintre ele alege o zi în fiecare lună pentru a vizita o grădină frumoasă, unde este reînviorată de comuniunea cu Dumnezeu și cu natura. O altă prietenă își ia o zi sau două în fiecare trimestru pentru a străbate potecile din pădure și a vorbi cu Dumnezeu. Alte femei stau acasă și, în fiecare zi, în timp ce copilașii dorm, se relaxează într-o debara pe care au rearanjat-o cu perne relaxante, lumină difuză și muzică.

Adesea, femeile se simt vinovate că își iau timp pentru ele. Satana le șoptește că au treabă de făcut. Ar fi un păcat să te odihnești înainte să termini, nu-i așa? Dar gândește-te la următorul lucru: niciuna dintre noi nu are un program mai aglomerat decât Isus. El a avut la dispoziție doar trei ani și jumătate pentru a îndeplini cea mai importantă misiune care a existat vreodată. Satana L-a bombardat cu orice piedică posibilă și cu orice ispită pentru a-L împiedica să Își îndeplinească sarcina. Deși El nu a irosit nicio clipă. În mod repetat Și-a luat timp, așa ne spune Biblia, pentru a se odihni și a se ruga. El chiar i-a încurajat și pe ucenicii Săi să se odihnească și să se refacă.

Creatorul nostru a știut că timpul pentru refacere nu este un timp pierdut; este esențial pentru bunăstarea noastră fizică și spirituală. Cel care ne iubește pe fiecare dintre noi cu o iubire veșnică știe că o schimbare de ritm este terapeutică, în special când este îmbinată cu comuniunea cu El. Cu cât suntem mai ocupați, cu atât avem nevoie de mai mult timp singuri. Isus ne invită să ne odihnim cu El puțin.

Dacă Îl întrebi, El îți va arăta cum să găsești timp în mod regulat pentru a fi reînviorat de El. De ce nu accepți invitația Lui?

Carla Baker


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon