Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

20 Jan 2021

Bucuria Domnului va fi tăria voastră.
Neemia 8:10

 

Recent m-am gândit mult la bucurie: cea curată și veritabilă! Acel tip de bucurie pe care îl are fiul meu de doi ani. Mititelului îi place viața. Ieri a făcut trei lucruri care au fost plăcere pură pentru el: (1) S-a jucat de-a căluțul (acel joc când el se urcă pe spatele soțului și apoi este azvârlit de căluț pe canapea). (2) A mers cu tricicleta lui roșie prin împrejurimile casei. (3) În timp ce soțul meu, adică tăticul, tăia iarba, voinicul alerga din cameră în cameră, fereastră cu fereastră, să-și vadă tatăl. Expresia de pe chipul lui, strălucirea din priviri și veselia lui sublimă mă pun pe gânduri.

Toate acestea mă pun pe gânduri pentru că eu nu am experimentat prea des o asemenea bucurie – bine, cu excepția ocaziilor în care primesc o cutie mare cu tort de înghețată și ciocolată. Dar și așa, după ce l-am mâncat, bucuria se transformă în plâns. Cât timp mănânc din el, sunt încântată. În general, când mănânc ceva bun care îmi place, sunt în extaz. Este o plăcere pură, adevărată pentru acel gust. Dar ce altceva, în afară de hrană, îmi aduce bucurie pură?

Pe lângă Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu, am câteva dogme personale, sau principii. Ele sunt chintesența a ceea ce vreau să păstrez mereu în minte. Una dintre dogmele mele este: „Găsește bucuria!” – sau delectarea, dacă vrei.

În domeniul spiritual, am observat că este important acest lucru, din două motive. Primul: pentru că Dumnezeu zice așa. „Oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor” (Matei 18:3). Copiii găsesc mereu bucuria, uneori în locuri greșite, dar adesea acolo unde trebuie. Al doilea: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră (Neemia 8:10). Poate că prin bucuria adunată din lucrurile mici putem găsi puterea să mergem mai departe prin greul zilei.

Găsim putere în extazul pur, nealterat, experimentat în lucrurile simple, adesea repetate în timp, pe care Dumnezeu ni le dă sau ne lasă să le avem: râsul până la lacrimi; pedalarea pe o bicicletă; întâlnirea cu cineva drag din nou și din nou – acestea constituie bucurie pură! Am observat că, atunci când sunt atentă la aceste lucruri, când „găsesc bucuria” în ele, ziua mea este mult mai bună.

Micile iritări nu mă mai deranjează. Zâmbesc mai mult și sunt mai amabilă cu alți oameni. De fapt, sunt o creștină mai bună. Trebuie să ne găsim timp să căutăm bucuria – să găsim bucuria! Aceasta poate fi o cale prin care Dumnezeu ne dă puterea să petrecem mai bine ziua de azi.

Shannan Moore Malone


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon