Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
19 Aug 2019

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc; umblă și nu ostenesc.  Isaia 40:31

 

Tot butonând telecomanda și schimbând canalele de televiziune, atenția mi-a fost atrasă de un program: The Amazing Race (n.tr. Cursa uimitoare). În mod normal aleg un canal de televiziune creștin și sunt inspirată de mesajele minunate din Cuvântul lui Dumnezeu. Totuși, în acea seară, am făcut o pauză și am urmărit Cursa uimitoare. Era vorba despre o cursă în care câștigătorul – cel care rezista până la sfârșit – primea marele premiu de un milion de dolari.

Ce trebuia să faci pentru marele premiu? Concurentul primea marele premiu doar dacă urma corect toți pașii și încheia cursa.

După ce am urmărit emisiunea preț de câteva minute, am început să extrag lecții spirituale din acea cursă. Am fost foarte impresionată să văd că fiecare concurent încerca să urmeze pașii cu atenție, pași care în cele din urmă îl ajutau să câștige cursa.

Săptămâna următoare mi-am zis în sinea mea: Vreau să urmăresc programul din nou să văd cine va fi următorul eliminat. Spre consternarea mea, două persoane care participaseră la cursă săptămâna anterioară au fost eliminate. De ce? Din cauza unei simple greșeli: nu au citit instrucțiunile cu atenție. Au luat un taxi când de fapt în instrucțiuni scria că trebuie să meargă pe jos!

Doamne, deși emisiunea pe care o urmăream nu avea un conținut spiritual, am câștigat totuși o binecuvântare spirituală din ea. M-a învățat o lecție prețioasă. Dacă nu suntem atenți, ca creștini, și noi vom pierde marele premiu – un loc în Împărăția Ta. Aceasta este o cursă în care trebuie să participăm personal pentru ca victoria să fie a noastră.

Doamne, uneori niște greșeli simple ne pot face să ne pierdem concentrarea și în cele din urmă să pierdem cerul. Da, vom întâlni multe piedici și provocări pe cale. Dar dacă suntem perseverenți și mergem înainte, Tu ne vei da tăria și puterea de a rezista.

La final vom auzi cuvintele Tale: „Bine, rob bun și credincios. Ai fost credincios în puține lucruri; te voi pune peste multe lucruri. Intră în bucuria Stăpânului tău.”

Doamne, te rog, ajută-mă să rămân în cursă până la final.

Patricia Hines


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon