Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

LUPTA PENTRU CONTROL

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

21 Jan 2021

Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi.
Ioan 15:4

 

Creșterea implică durere. În loc să se plângă de necazurile din viața de creștin, cineva a învățat să se roage astfel: „Doamne, Îți mulțumesc pentru încercările pe care le-ai îngăduit. Tu nu ești un incendiator, ci un topitor.”

Se povestește că un om a luat un cocon în casă, pentru a privi cum iese din el fluturele imperial. Pe când fluturele lupta să iasă prin micul orificiu din cocon, omului i-a fost milă de el și a lărgit ieșirea cu o forfecuță. Fluturele a ieșit mai ușor, dar aripile lui erau zbârcite și mici, în timp ce capul îi era foarte mare. Nu a mai putut zbura niciodată și a murit la scurt timp. Lupta de a ieși prin orificiul îngust al coconului era planul Creatorului pentru a forța lichidul corpului să ajungă în aripi, ca apoi fluturele să aibă forță să zboare. Dar omul a împiedicat acest proces.

Evrei 12 descrie viața de creștin ca pe un efort care implică disciplină, corectare și antrenament în neprihănire. Sigur, o astfel de strădanie nu poate fi completă fără o luptă sfântă împotriva sinelui și a păcatului. Uneori, lupta este exact lucrul de care avem nevoie pentru a fi capabili să zburăm cu aripile spirituale. Rareori sunt prevăzute scurtături precum cea a fluturelui din poveste. Nu, ci trebuie să ne luptăm pentru a dobândi controlul asupra propriilor abilități. Pentru a crește spiritual, vechile noastre obiceiuri, dorințe și feluri de gândire trebuie să moară – să-I facă loc lui Isus.

Odată, o fetiță o asculta pe instructoarea de la grupa de grădiniță a Școlii de Sabat povestind istoria celor doi ucenici care mergeau pe drumul către Emaus și deplângeau moartea lui Isus. Apoi, un străin li s-a alăturat. Mai târziu, ei au aflat că acel străin era Însuși Hristos! Aproape de concluzia povestirii, fetița a strigat cu entuziasm:

– Isus merge cu mine în fiecare zi!

– Și ce faci atunci când Isus merge cu tine? a întrebat instructoarea.

– Eu atunci mă dau mai încolo ca să-I fac loc lui Isus să vină mai aproape de mine! a răspuns ea.

Rugăciunea mea este ca și noi să „ne dăm mai încolo” ca să-I facem loc lui Isus să Se apropie de noi și să ne dea putere să luptăm, să avem stăpânire de sine în drumul nostru de creștini.

Jacqueline Hope Ho Shing-Clarke


GĂSEȘTE BUCURIA

20-01-2021

Bucuria Domnului va fi tăria voastră.
Neemia 8:10

ATENȚIE LA FEREASTRA DESCHISĂ

19-01-2021

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, 
ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. 
Voi slujiţi Domnului Hristos. Căci cine umblă cu strâmbătate 
îşi va primi plata după strâmbătatea pe care a făcut-o; 
şi nu se are în vedere faţa omului.
Coloseni 3:23-25


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon