Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Mere viermănoase

16 Jul 2019

Căci mare este slava Domnului! Domnul este înălțat: totuși vede pe cei smeriți.  Psalmii 138:5,6

 

Noi nu am stropit merii cu pesticide, de aceea merele au făcut viermi. Dar mărul își scutura fructele din plin pe gazon. Soțul meu le tot aducea înăuntru. „Nu poți face nimic cu ele?” a întrebat el. Ba da, aș putea. Pot tăia părțile viermănoase și să fac tot felul de preparate: sos de mere, plăcinte, prăjituri, crisp cu mere – să nu mai spun că le puteam usca, congela sau pune la conservă. În mod obișnuit, când în grădină sau în livadă se fac mai multe produse decât m-aș putea ocupa eu de ele, dăruiesc și prietenilor mei – chiar și la străini! Dar îmi era rușine să dau cuiva mere cu viermi!

Am încercat să mă gândesc cine ar fi privit acele mere viermănoase la fel ca mine – mai mult de lucru, dar totuși valoroase. Totuși, nu am îndrăznit să le ofer nici chiar celor mai apropiate prietene ale mele. Chiar și așa, fiind o fire econoamă, nu îmi plăcea deloc ideea să arunc merele. Atunci mi-a venit o altă idee. Nu avea să mă scape de toate merele rămase, dar cel puțin reușeam să dau câteva din ele. La acea vreme eram mentor la o agenție care ajută prizonierii eliberați de curând din închisoare să își găsească o locuință și un loc de muncă pentru a avea un început bun în noua viață în afara zidurilor pușcăriei. Am pregătit o cantitate mare de sos de mere și l-am dus acolo. Sosul de mere proaspăt era un deliciu rar pentru ei.

Foștii prizonieri nu sunt obișnuiți cu faptele de bunătate. Publicul, și adesea chiar și familiile lor, nu cred că ei se pot schimba. Ei sunt dureros de conștienți că au greșit destul de grav. Știu că mulți dintre ei se simt ca acele „mere viermănoase”. Ei cred că Dumnezeu nu vrea să aibă nimic de-a face cu ei. Am auzit persoane care vorbesc cu admirație despre cei care „merg la biserică”, de parcă sunt o specie aparte, nu niște oameni obișnuiți care au greșeli și eșecuri. Păcat! Îi putem asigura plini de dragoste că fiecare persoană este importantă pentru Dumnezeu. Oare nu toți începem în viață ca niște mere viermănoase, „căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23)?

Dumnezeu vede dincolo de părțile noastre „viermănoase”, de slăbiciunile și alegerile noastre greșite și știe cât ne luptăm să fim așa cum ne-a creat El să fim. Noi, creștinii, ducem minunatul mesaj că Dumnezeu îi iubește pe toți, inclusiv „merele viermănoase”.

Putem să le spunem și celorlalți că Dumnezeu are răbdarea și puterea de a îndepărta „viermii” și loviturile și poate transforma orice „măr viermănos” într-o făptură nouă.

Dolores Klinsky Walker


O idee genială!

15-07-2019

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.  Matei 5:16

Pagubele produse de fulger

14-07-2019

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.  1 Petru 5:7


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon