Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Aici jos

13 Nov 2019

Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.  Evrei 13:14

 

Mulți oameni cred că ultima iarnă a fost cea mai posomorâtă, cea mai gri, cea mai fără soare care a existat vreodată. Întunericul era atât de greu, încât îl puteam simți în oasele mele. Am avut nevoie de o vară întreagă plină de strălucirea soarelui pentru a îndepărta acele zile mohorâte și pentru a le transforma într-o amintire îndepărtată.

Acum, când vara a trecut din nou și am intrat forțat în toamnă, mă găsesc pe pragul unei alte ierni mohorâte, pregătindu-mă să pășesc în mod dizgrațios în lunile întunecate din față. Ca un trădător de neiertat, eu, care cu adevărat iubesc iarna și fiecare anotimp care se schimbă, îmi dau seama, de fapt, că doresc să zbor în sud pe timpul iernii cu păsările călătoare.

Într-un efort de a-mi calma spiritul împotriva întunericului care se apropie, am început să pun în mișcare tehnicile obișnuite de liniștire: lumânări, beculețe, am început iar să coc. Este incredibil cât de multă bucurie poate produce o mică lumină, când împrăștie întunericul, și mirosul mângâietor al gătitului, care umple casa cu asigurarea hranei.

În același fel în care corpul meu rezistă zilelor lungi și împovărătoare fără soare, și sufletul meu rezistă să trăiască aici jos, pe această planetă întunecată, obosită, tristă. Însă, de fiecare dată când cad într-o lipsă de comunicare cu Creatorul meu, sunt uimită cât de ușor îmi este să mă obișnuiesc cu această stare. Rezistența mea mentală față de iarna din jurul meu este de departe mai mare decât rezistența mea la iarna din lumea spirituală. Orele pe care le-am petrecut încălzindu-mi sufletul în prezența lui Isus se pierd repede în lucrul activ și stresul din viața de zi cu zi. Iarna se furișează înăuntru și ia în stăpânire sufletul meu înainte ca eu să știu că este acolo și conștientizez care este situația doar când simt durerea că am ajuns într-un loc de care nu aparțin. Ellen White spunea că „prin vorbe deșarte, prin clevetiri sau prin neglijarea rugăciunii, putem pierde într-o singură zi prezența Mântuitorului și va fi poate nevoie de multe zile de cercetare deznădăjduită pentru a-L găsi și a recâștiga pacea pe care am pierdut-o”. Din fericire, nu suntem la mila vremii în viața noastră spirituală. Nu putem fi niciodată despărțiți de Domnul, nici măcar o singură zi, dacă noi consimțim să stăm doar în prezența Sa.

Céleste Perrino-Walker

 

Am căzut, dar mă voi ridica iarăși

12-11-2019

Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri și nenorociri, dar ne vei da iarăși viața, ne vei scoate iarăși din adâncurile pământului.  Psalmii 71:20

De la casa drogurilor la casa Domnului

11-11-2019

Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase.  Isaia 43:19


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon