Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter

ÎMPĂCIUITORII

22 Mar 2019

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!  Matei 5:9

 

De obicei, când sunt acasă, țin poarta încuiată. Într-o zi, după plimbarea de dimineață, am hotărât să o las deschisă. Noul meu vecin, neștiind că sunt acasă, a hotărât să se servească singur cu apă de la robinetul din curte. Când am observat furtunul lui de udat care trecea din grădina mea spre casa lui, nu am fost prea fericită. Aș fi preferat să mă întrebe mai întâi. Știam foarte puține despre el sau despre sistemul lui de valori. De aceea, în mintea mea au dat năvală mai multe întrebări neplăcute: Ce să fac? Ce să îi spun? Cum să îl abordez? Trebuia să îi spun că nu eram deloc de acord cu acțiunile lui. M-am gândit să închid robinetul și să deconectez furtunul. Eram în dilemă, dar un lucru era sigur: eram foarte supărată.

Apoi, acel „susur blând, încet” mi-a vorbit: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu.” Mi-a fost reamintit acest verset exact la timp. Am stat tăcută pe verandă. Apoi o mașină a apărut de nicăieri. Era noul meu vecin. Se întorsese pentru a termina proiectul de udat grădina, dar, spre groaza lui, m-a întâlnit pe verandă. S-a rușinat foarte tare! Și-a cerut iertare din inimă, mi-a explicat că alimentarea cu apă fusese întreruptă pentru casa lui. Când a văzut poarta mea deschisă, a crezut că plecasem deja la lucru și a hotărât să se autoservească.

„Deoarece nu aveam numărul tău de telefon pentru a te suna și a-ți cere voie”, a explicat el, „am luat această hotărâre fiind disperat să fac rost de apă.” I-am acceptat scuzele și l-am asigurat că totul era în regulă, chiar i-am spus că eram bucuroasă să îl ajut. Am făcut schimb de numere de telefon și i-am spus să mă sune dacă mai avea nevoie de ajutorul meu. Ne-am despărțit pașnic.

O lună mai târziu, încercând să plec de acasă la muncă, mașina mea refuza să se miște. Am făcut tot ce am putut pentru a porni mașina, dar pur și simplu refuza să funcționeze. Am mers în curtea casei, disperată să găsesc pe cineva care să mă ajute. De acolo l-am văzut pe el, pe vecinul meu, care stătea liniștit în curte de parcă aștepta să ajute! A diagnosticat problema foarte rapid și a remediat situația. În scurt timp am pornit spre locul de muncă și am fost atât de recunoscătoare pentru ajutorul lui. Desigur, mi-am amintit de ziua când și el a avut nevoie de ajutor. Sub călăuzirea acelui „susur blând și liniștit”, noi putem fi împăciuitori, împărtășind unii cu alții bucuriile, întristările și poverile.

Jacqueline Hope HoShing-Clarke


DEMONSTREAZĂ-MI CHIAR ACUM!

21-03-2019

Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare – zice Domnul oștirilor – și veți vedea 
dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare.  
Maleahi 3:10

SUNT O MINUNE

20-03-2019

Pentru mulți am ajuns ca o minune, dar Tu ești scăparea mea cea tare.  Psalmii 71:7


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon