Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

ÎNCHIS SAU LIBER?

05 Apr 2020

Rămâneți dar tari și nu vă plecați iarăși sub jugul robiei. 
Galateni 5:1 

 

Grupul de studiere a Bibliei pe care îl coordonez se întâlnește în sala de conferințe a unui spital din apropierea bisericii noastre. După terminarea studiului, eu sting luminile și mă asigur că sistemul de securitate electronic a încuiat ușa. De obicei, această rutină simplă funcționează bine.

Recent, după ce am încuiat, am traversat împreună cu restul grupului campusul, dar, când am ajuns la biserică, un membru al grupului a întrebat dacă nu am văzut-o pe soția lui. O, nu! Nu mi-am dat seama că prietena mea mai în vârstă intrase la toaleta din spatele sălii de conferință chiar înainte de a pleca. Am pornit grăbită înapoi, sperând să mă întâlnesc cu ea pe drum, deoarece știam că putea folosi butonul de lângă ușă pentru a ieși. Era chiar lângă ușă, pe un panou mic cu o lumină verde, însoțit de cuvintele: „Apasă aici pentru a ieși.” Dar știa oare unde să se uite? După o căutare rapidă, în cele din urmă am verificat coridorul lung care ducea spre sala de conferințe de lângă camerele de consiliere, unde totul era închis și întunecos. Acolo am găsit-o pe prietena mea, încă în căutarea unei căi de ieșire.

Trecuseră doar zece minute, dar, când am ajuns la ea, era deja obosită și stresată. Sigur, s-a simțit prost când a aflat că, de fapt, nu fusese închisă acolo în tot acest timp. Dacă ar fi apăsat pe acel mic buton, ar fi fost liberă.

Ai încercat vreodată să convingi o pasăre intrată într-o clădire că, de fapt, nu este prizonieră, ci este liberă să plece? Încerci să o îndrepți înspre ușă, dar ea se izbește de geamul închis. Cât de frustrant! Dacă ar putea înțelege că tu încerci să o eliberezi!

Mă întreb dacă Isus simte aceeași frustrare când are de-a face cu ființele omenești. El a plătit prețul pentru păcatele noastre și ne-a eliberat. Dar diavolul încearcă să ne convingă că acest lucru nu poate fi adevărat și de aceea noi continuăm să luptăm. Dar mai este și cealaltă extremă: diavolul ne înfășoară strâns în păcat, dar ne spune că suntem liberi – liberi să facem ce ne place, că nu avem nevoie de Dumnezeu sau că religia ne ține legați. Lui Satana nu îi pasă în ce plasă cădem, atâta timp cât ne împiedică să simțim adevărata iertare și libertate în Isus.

Dar, lăudat fie Dumnezeu, noi avem făgăduința din partea Lui: „Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36)!

Jennifer M. Baldwin


AM AJUNS LA ȚINTĂ?

04-04-2020

Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui. 
Nașterea își are vremea ei, și moartea își are vremea ei; 
săditul își are vremea lui, și smulgerea celor sădite își are vremea ei.
Eclesiastul 3:1,2

DUMNEZEU VINE ÎN AJUTOR

03-04-2020

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, 
un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. 
Psalmii 46:1 

Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineață, voi lăuda bunătatea Ta. 
Căci Tu ești un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. 
Psalmii 59:16


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon