Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

O zi în grădină

18 Sep 2019

O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.  Proverbele 17:22

 

Iarna se apropia și sosise vremea să strângem recolta din grădină. Fiul și nora mea au scos cartofii și morcovii. Apoi au tăiat sfecla și au cules varza de Bruxelles. Pe lângă munca în grădină, trebuiau să îi țină pe copii ocupați și fericiți. Cu fetița lor de doar câteva luni nu era greu, dar acest lucru s-a dovedit a fi o provocare în cazul băiețelului de trei ani, Derion. El voia ca părinții lui să se joace hochei cu el sau să arunce pietre în lac împreună. În cele din urmă a hotărât că ar vrea să culeagă mazărea de pe vrejuri. Le-a cules și le-a mâncat voios, numind mazărea „fasole”. Garrick și Stephanie erau încântați; cei trei puteau vorbi acum despre interesele băiețelului de trei ani: mașini de pompier, avioane care aterizează pe lac, câinele care se juca în curte și altele. Derion ne-a arătat apoi locul în care un elan s-a așezat jos în grădină iarna trecută, apoi au vorbit de cum vor coace cartofii și cum vor ronțăi morcovii.

A fost o zi lungă, petrecută la soare și în briza vântului. Cam pe la ora cinci, Garrick și Stephanie erau obosiți, dar fericiți și înfometați, anticipând nerăbdători o masă pregătită din produsele din grădină. Dar nu și Derion. La fel ca mulți copii de trei ani care sar peste somnul de amiază, el era morocănos. În timp ce Garrick a curățat grămezi întregi de cartofi pentru a-i depozita după aceea la rece, Stephanie a hrănit-o pe fetiță și Derion a început să arunce animalele de pluș peste tot prin sufragerie. Când Stephanie a început să gătească, el a accidentat mașinuțele de metal în garajul lui și a aruncat vacile și porcii lui din plastic din setul de jucării de la fermă. Deși cina era gata, Stephanie a sperat că îl va putea liniști sugerându-i: „Haide să găsim o carte din care să citim.”

„Nu!” a strigat Derion, cu ochii strălucind în timp ce arunca o altă jucărie de pluș.

Chiar în acea clipă s-au auzit pașii lui Garrick, care venea din pivniță. „Derion,” a spus el pe un ton hotărât, „tu alegi. Poți fi băiat cuminte, te duci și îți strângi jucăriile și apoi vii să stai la masă cu noi sau poți merge singur în camera ta. Cina sau camera ta”, a mai spus el încă o dată. „Ce alegi?”

Bombănind zgomotos, Derion a anunțat: „Eu aleg fasole!”

Dintr-odată a dispărut tensiunea din încăpere. Stephanie a râs. Garrick l-a îmbrățișat cu putere pe fiul lui. „Da – poți alege fasole! Dar acum haide să mâncăm.” Cu farfuriile pline de produse din grădină, și-au plecat capetele și i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările – hrană bună și inimi vesele care au alungat discordia.

Denise Dick Herr


Sub aripile Sale

17-09-2019

El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!  Psalmii 91:4

Nu voia mea, ci a Ta

16-09-2019

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.  Ieremia 29:11


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon