Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Iertarea

20 May 2019

Să știți dar, fraților, că în El vi se vestește iertarea păcatelor. Faptele 13:38

 

La ziua de luni din studiul Școlii de Sabat se vorbește despre circumstanțele incredibile de la Cincizecime; fenomenul uimitor – limbi de foc ale Duhului Sfânt care aduceau puteri speciale asupra celor care urmau să fie primii soli ai Evangheliei.

Sincer, întotdeauna am fost intrigată de această relatare. Ca nucleu al bisericii formatoare a lui Hristos, acest grup restrâns de bărbați și femei era gata să primească revărsarea Duhului Sfânt. Ei erau una în gândire și în scop. Și totuși, cu doar câteva zile înainte, au mers în camera de sus, trăgând după ei tot bagajul lor emoțional mai vechi. Neținând cont de evenimentele recente, atitudinea lor de intoleranță, de autopromovare, îndoială și legalism încă era vie în inima lor. Aceștia erau, la urma urmei, aceiași ucenici care au dorit să cadă foc din cer asupra unui sat de samariteni, care i-au oprit pe copilași să meargă la Isus și nu doreau să Îl lase să vorbească cu o anumită femeie. Lor nu le plăceau neamurile sau străinii și nici nu putem spune că se agreau foarte mult unii pe alții. În aceeași încăpere, cu doar câteva săptămâni înainte, ei au stat cu brațele încrucișate, cufundați în mândria lor, în timp ce Isus a luat rolul de slujitor și le-a spălat picioarele.

Oare ce schimbare totală s-a putut produce în ei într-un timp atât de scurt? Isus le spusese să meargă acolo, să se roage și să aștepte, dar El Se întorsese la cer. Ei stăteau și priveau unii la alții. Ce s-a întâmplat, mă întreb... oare ce i-a schimbat?

Într-un cuvânt, cred că răspunsul este iertarea. Isus le-a spus că lucrarea Duhului Sfânt era „să convingă lumea de păcat” (Ioan 16:8). În camera de sus, eu cred că Duhul Sfânt a lucrat astfel încât conștiința lor colectivă să înțeleagă cât de importantă este iertarea. Ei aveau nevoie să obțină iertarea. Ei aveau nevoie să ofere iertarea. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înțelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ți lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte: soldații romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Și să nu mai spunem... să se ierte unii pe alții.

La rândul lor, ei înşişi trebuiau să se ierte.

Cu adevărat, vestea bună este că iertarea încă ne stă la dispoziție. Oricând, în orice loc şi pentru oricine.

Linda Nottingham


Un zid de apă

19-05-2019

De n-ar fi fost Domnul de partea noastră… ne-ar fi înecat apele, ar fi trecut râurile peste sufletul nostru; ar fi trecut peste sufletul nostru valurile năprasnice… Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile și pământul.  Psalmii 124:2-8

 

Relațiile cer timp

18-05-2019

Când am trecut Eu pe lângă tine, M-am uitat la tine și iată că îți venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am întins peste tine poala hainei Mele,  ți-am acoperit goliciunea, ți-am jurat credință, am făcut legământ cu tine, zice Domnul Dumnezeu, și ai fost a Mea!  Ezechiel 16:8

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon