Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

EȘTI PREGĂTITĂ PENTRU REVENIREA LUI ISUS?

29 Jan 2020

De aceea, și voi fiți gata;
căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți.
Matei 24:44

 

Susan (nume fictiv) s-a pregătit doi ani pentru o călătorie în care să sărbătorească a patruzecea aniversare a unei prietene. M-a rugat să am grijă de copii cât ea avea să fie plecată. Miercuri seara și-a făcut bagajul cu toate cele necesare pentru cinci zile și a hotărât să facă check-inul online pentru zbor. Călătorea în afara Statelor Unite, așa că avea nevoie de pașaport. Am auzit un oftat. Pașaportul îi expirase în urmă cu doi ani. Cineva de la Departamentul de Stat a informat-o că putea să încerce să obțină pașaportul în Atlanta, Georgia, în dimineața următoare. Dar Susan trebuia să fie ajunsă la destinație joi seara, așa că era în zadar să mai călătorească joia până în Atlanta. A fost foarte necăjită când și-a dat seama că nu putea ajunge în niciunul dintre cele două locuri.

Pentru mulți, venirea lui Hristos va fi ca experiența prin care a trecut Susan. Hristos a spus o pildă despre zece fecioare care așteptau sosirea mirelui (Matei 25). Toate cele zece fete se pregătiseră pentru mire, dar cinci dintre ele au văzut că nu mai aveau untdelemn pentru candelele lor.

Ellen G. White scrie următoarele: „Cele două categorii de așteptători reprezintă două categorii de credincioși care declară că Îl așteaptă pe Domnul lor. Ei sunt asemănați cu fecioarele, pentru că au o credință curată. Prin lămpi este reprezentat Cuvântul lui Dumnezeu. Psalmistul spune: «Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea» (Psalmii 119:105)” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, pp. 406, 407, în orig.).

În zilele noastre este la fel ca în acea pildă. Credința ne este pusă la încercare în acest timp de așteptare. Când se aude strigătul: „Iată mirele, ieșiți-i în întâmpinare!” (Matei 25:6), câți sunt nepregătiți? Fără un pașaport valabil, pregătirea este în zadar. Fără Duhul lui Dumnezeu, cunoașterea Cuvântului Său este în van. Putem fi cunoscători ai Bibliei, dar dacă Duhul lui Dumnezeu nu fixează adevărul în noi, caracterul nu va fi transformat.

Dumnezeu să ne ajute să discernem timpurile în care trăim! Duhul Sfânt este întotdeauna gata să ne ajute. Să fim pregătiți să Îl întâlnim pe Isus!

Eveythe Kennedy Cargill


VA URMA

28-01-2020

Răspunde-mi când strig, Dumnezeul neprihănirii mele, 
scoate-mă la loc larg când sunt la strâmtoare! 
Ai milă de mine, ascultă-mi rugăciunea! 
Psalmii 4:1

 

CONECTAT

27-01-2020

Recunoaște-L în toate căile tale, 
și El îți va netezi cărările. 
Proverbele 3:6


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon