Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Sep 2019

Când a auzit Isus, le-a zis: „De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine.”  Matei 26:10

 

Numărul relatărilor care se regăsesc în toate cele patru evanghelii nu depăşește cifra 15, dintr-un total de 180. Majoritatea acestor pasaje prezente în toate evangheliile sunt referitoare la suferinţa, moartea şi învierea Mântuitorului. Şi totuşi episodul vasului de mir de nard este unul dintre aceste rarisime situaţii. Hristos a promis că oriunde se va propovădui Evanghelia, va fi prezentată şi această faptă a Mariei. Apariţia ei în toate evangheliile este o primă împlinire a acestei promisiuni divine.

Care este semnificaţia acestui gest am aflat deja de la Simon Leprosul, care a dezlegat corect problema de logică pusă de Mântuitorul. Dar profunzimea gestului depăşeşte cu mult răspunsul şi intuiţia lui Simon.

În multe privinţe, sensibilitatea spirituală şi discernământul Mariei mergeau mai departe decât cele ale celor mai capabili dintre ucenici. De fapt, Maria era un ucenic neoficial, din moment ce aflăm că ea lua lecţii de la Hristos în ciuda faptului că sora ei, Marta, era deranjată de acest lucru. Concentrarea atenţiei şi devotamentul personal îi confereau Mariei un nivel de pătrundere spirituală remarcabilă. Atunci când Isus a vorbit despre moartea Sa ucenicilor, aceştia s-au dovedit foarte greoi la minte, dar când acelaşi subiect i-a fost prezentat Mariei, ea se pare că l-a înţeles mai bine, din moment ce Mântuitorul afirmă că unul dintre motivele ungerii Sale cu untdelemn de mare preţ era un fel de pregătire pentru moartea şi îngroparea Sa. Faptul că Maria a ajuns prima la mormânt şi a fost prima care a vorbit cu El după înviere demonstrează cât de avansată era experienţa ei creştină.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Dumnezeu onorează orice efort de a-L cunoaște şi a-L servi cât mai bine.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon