Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

Isus - în Casa Tatălui

16 Jul 2019

El le-a zis: „De ce M-aţi căutat? Oare nu ştiaţi că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?”  Luca 2:49

 

Când a urcat la Ierusalim la vârsta de doisprezece ani, Isus era foarte doritor să vadă ce se petrecea la templu. A fost deosebit de impresionat de ceea ce a descoperit. În ciuda rutinei şi a denaturărilor survenite de-a lungul timpului, ceremoniile de acolo încă mai purtau semnificaţia originală, aşa cum fusese poruncită de Dumnezeu lui Moise.

În fiecare jertfă care era adusă, El a început să discearnă ceva care avea legătură cu propria Sa viaţă. Isus începea să-Şi identifice puţin câte puţin misiunea mesianică. În timp ce privea tăcut şi cu ochii mari scenele pline de dramatism ale planului de mântuire, ilustrate în ceremoniile sacre, nimeni nu ştia ce se petrecea în sufletul Său. Ceea ce a fost şi mai dureros, propriii Săi părinţi Îl uitaseră şi se întorseseră spre casă fără să sesizeze lipsa Lui.

În tot timpul când Iosif şi Maria L-au căutat, Isus S-a aflat în mijlocul preoţilor şi al bătrânilor învăţători, pe care îi întreba o mulţime de lucruri despre importanţa şi rostul celor ce se petreceau acolo. Toţi erau uimiţi de profunzimea şi claritatea întrebărilor şi de ascuţimea de minte cu care Isus făcea faţă discuţiilor.

Încetul cu încetul, Isus începea să Se simtă acasă în acel univers al simbolurilor sfinte. Nu este de mirare că la întrebarea părinţilor Săi, care L-au găsit în templu, El a dat o replică scurtă: „Oare nu trebuia să fiu în casa Tatălui Meu?” Acolo Hristos era acasă.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Un studiu atent al lucrurilor şi lucrărilor din templu te poate face să te simţi acasă. Răsplătită îţi va fi zăbovirea acolo!

 


Isus - creștere desăvârșită

15-07-2019

Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune şi harul lui Dumnezeu era peste El.  Luca 2:40

 

Magii - marea bucurie

14-07-2019

Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie.  Matei 2:10


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon