Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter

NAOMI – O MAMĂ DE MILIOANE

22 Mar 2019

Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: „Duceți-vă și întoarceți-vă fiecare la casa mamei ei… Să vă dea Domnul să găsiți odihnă fiecare în casa unui bărbat!” Și le-a sărutat. Ele au ridicat glasul și au plâns.  Rut 1:8,9

 

Istoria lui Rut Moabita este o adevărată oază de liniște într-un deșert de confuzie și violență și constituie unul dintre cele mai frumoase albume de familie. Dincolo de seceta din Israel, de mutarea în Moab și de morții din casă, cele trei personaje principale își aduc, fiecare, contribuția de frumusețe la acest tablou cu nuanțe de idilă.

Naomi este vioara a doua în acest cântec de dragoste. Rolul ei este acela de soacră perfectă. Deși numele acestei cărți este dat de acela al nurorii ei, Rut, calitățile personale ale lui Naomi sunt remarcabile. Nu avem o enumerare a trăsăturilor ei nobile de caracter, dar din context reiese că relațiile ei cu nurorile sunt demne de toată lauda.

Când Naomi este nevoită să se întoarcă în țara lui Israel, după ce își pierduse tot ce avea mai scump în Moab, nurorile ei se simt atât de atașate de ea, încât insistă să meargă împreună. Când Naomi le spune cuvinte de rămas-bun, ele îi fac declarații de fidelitate și atașament.

Ajunsă la Betleem, împreună cu Rut, Naomi face tot ce îi stă în putere pentru fericirea nurorii ei. Acest mod de a fi stârnește cea mai curată dragoste de familie.

În lipsa bărbatului din casă, Naomi știe ce trebuie făcut pentru a păstra și apăra drepturile familiei. Tactul, răbdarea și mai ales prevederea și încrederea în Dumnezeu vor face ca amărăciunea singurătății ei și a nurorii sale să se transforme, cu timpul, în cea mai neașteptată rodire și binecuvântare.

 

SUCCESUL LA UN PAS DE TINE: Cum crezi că a reușit Naomi să-și învingă tristețea și singurătatea? Privind înainte cu credință și curaj, vei găsi motive de bucurie încă neexplorate.


SAMSON – FINAL CA PRIN FOC

21-03-2019

Atunci Samson a strigat către Domnul și a zis: „Doamne, Dumnezeule! Adu-Ți aminte de mine, Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta, și cu o singură lovitură să-mi răzbun pe filisteni pentru cei doi ochi ai mei!”  Judecătorii 16:28

 

SAMSON – LIMITELE PROVIDENŢEI

20-03-2019

Atunci ea a zis: „Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Și el s-a trezit din somn și a zis: „Voi face ca și mai înainte și mă voi scutura.” Nu știa că Domnul Se depărtase de el.  Judecătorii 16:20


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon