Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate

Bun venit,
Vizitator (Login)

Cos de cumparaturi

 

23-06-2017

D L M M J V S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8

CEA DINTÂI NENOROCIRE A TRECUT. IATĂ CĂ MAI VIN ÎNCĂ DOUĂ NENOROCIRI DUPĂ EA. (Apocalipsa 9:12)

   Apocalipsa 8:13 a anunţat că trei nenorociri (vaiete) vor cădea asupra acelora care trăiesc pe acest pământ. Cea de-a cincea trâmbiţă a urmat. Din Apocalipsa 9:12, aflăm că primul vaiet „a trecut” – s-a dus acum. Pentru că un anunţ asemănător apare în Apocalipsa 11:14, după cea de-a şasea trâmbiţă, pare clar că cele trei vaiete din Apocalipsa 8:13 sunt trâmbiţele a cincea, a şasea şi a şaptea.
   Am fost trezit la realitate în urmă cu 15 ani când am auzit un anumit predicator pentru prima dată. A avut un impact incredibil asupra mea. Oricând vorbea, inima mea ardea înăuntrul meu. Era ca şi când mi-ar fi putut citi sufletul. Dar nu era nici profet, nici un cititor al minţii, lucru pe care l-a făcut extrem de clar. Era doar un creştin obişnuit care vorbea din inimă. Şi totuşi cuvintele lui aveau putere profetică.
   Ce anume îi făcea predicarea atât de puternică? Cam 90% dintre ilustraţiile lui veneau din experienţa lui personală. Şi când vorbea din experienţa personală, aproape întotdeauna vorbea despre eşecurile, şi nu despre succesele lui. Acest fapt m-a făcut să mă gândesc la propriile mele predici. Când dădeam ilustraţii din viaţa proprie, întotdeauna vorbeam doar despre succesele mele. A fost ca o trezire la realitate.
   Biserica unde slujesc a avut şi ea parte de o mare trezire la realitate în urmă cu ceva vreme. Încercând să înţelegem mai bine cum să ajungem la cei pierduţi, am aflat că numărul hispanicilor din California de Sud se dubla cam la trei ani. Presupunând că trebuie să facă ceva ce noi restul nu făceam, am vrut să aplicăm acele strategii situaţiei mai largi din Statele Unite. Dar investigaţia a descoperit un lucru uimitor. Pe parcursul unei perioade de 10 ani, niciun hispanic din a treia sau a patra generaţie (din America) nu a fost botezat. Creşterea era acolo, dar numai imigranţii şi copiii lor erau botezaţi. Era clar că succesul printre hispanici nu era transferabil către situaţia generală din Statele Unite.
   Fiecare parte a Bibliei este de folos ca să înveţe (2 Timotei 3:16), dar diferite pasaje se aplică unor circumstanţe diferite. Pasaje precum cea de-a cincea şi a şasea trâmbiţă nu îi alină în mod special pe cei îndoliaţi, nu îi încurajează pe cei singuri. Dar sunt destul de folositoare pentru a-i trezi pe oameni din situaţiile în care s-au complăcut. Aceste trâmbiţe oferă o trezire la realitate. Ele ne cheamă să înfruntăm iluziile pe care prosperitatea relativă le poate aduce. Cu toţii putem beneficia de pe urma unei treziri la realitate.
   Doamne, am descoperit că eu cad atât de uşor în capcana mulţumirii de sine. Deşi prefer ca viaţa mea să fie plină de pace, am nevoie de o trezire serioasă la realitate din când în când. Atunci când aceasta va veni, dă-mi curajul să învăţ din ea, nu să mă opun.

Soarele apune la: B 21:04, CT 20:53, IS 21:09, MS 21:19, SM 21:31, DJ 21:13, AR 21:30


web developed by ammadeuss vision