Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

SĂ FIM O ECHIPĂ!

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

02 Mar 2021

Faceți-mi bucuria deplină și aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând.
Filipeni 2:2

 

Orice echipă funcționează pe baza unor reguli stabilite de comun acord între toți membrii care o alcătuiesc și se fundamentează pe corectitudine, respect, influență reciprocă și colaborare.

Este familia ta o echipă? Dacă nu ești sigur, încearcă să răspunzi la următoarele întrebări: Care sunt lucrurile la care excelează copiii mei? Dar soțul sau soția mea? Care sunt pasiunile lor? Ce rol pot avea ei în echipa familiei noastre? Au dreptul la liberă exprimare, la opinie personală? Ce obiective ne propunem pe termen scurt? Care este scopul nostru suprem? Cine este liderul?

Dacă s-a pierdut acest spirit de echipă în familia ta, trebuie să începeți să faceți ceva împreună. Poate că e mai simplu ca fiecare să-și vadă de treburile sale, însă nu și mai plăcut. Spiritul de echipă insuflă energie și entuziasm, oferă soluții, propune direcția de lucru și obiectivele care dau sens vieții. Fără acestea, nu va exista nici motivație, nici efort, deci nici rezultate remarcabile.

Deși sunt mai mici, copiii trebuie să simtă că fac parte din echipa familiei. Îi putem implica activ, le putem cere părerea cu privire la anumite proiecte comune sau îi putem ruga să ducă la îndeplinire o anumită sarcină. Le transmitem astfel că îi prețuim, că sunt talentați și speciali și că se pot descurca. Acest sentiment de apartenență favorizează cunoașterea unor emoții pozitive. În felul acesta, vor fi motivați să contribuie la bunul mers al echipei. Treburile casnice sau îndatoririle zilnice nu trebuie să fie însă pe primul loc, răpind timp prețios și consumând energie. Familia va fi cu adevărat o echipă dacă membrii ei vor fi împreună și la momentele de închinare ale zilei. Dumnezeu să conducă fiecare echipă care ia naștere în familiile noastre!

Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă!

 

Provocare: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

Poliana Banu, Conferința Oltenia


VORBEȘTE-MI DESPRE DUMNEZEU!

01-03-2021

Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl:
să ne numim copii ai lui Dumnezeu!
1 Ioan 3:1

ÎNVAȚĂ SĂ ASCULȚI!

28-02-2021

Cine răspunde fără să fi ascultat face o prostie și își trage rușinea.
Proverbele 18:13


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon