Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate

Bun venit,
Vizitator (Login)

Cos de cumparaturi

 

28-03-2017

D L M M J V S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-I IUBESC. Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te! (Apocalipsa 3:19)

   Perioada sărbătorilor de iarnă este un sezon captivant pentru micuţii în vârstă de şase ani. Nicholas era la grădiniţă, preocupat să memoreze cântece pentru piesa de iarnă de la şcoală. O repetiţie în costume urma să aibă loc în dimineaţa de Crăciun şi părinţii cărora programul nu le permitea să participe la serbare în seara aceea aveau o şansă să vadă prezentările.
  Majoritatea şcolilor publice americane nu se mai referă la sărbătoare numind-o „Nașterea Domnului”, astfel încât părinţii creştini nu se aşteptau la mai mult decât la divertismentul tipic de sărbătoare, cântece despre reni şi Moş Crăciun. Şi nimeni nu era surprins să îi vadă pe copii îmbrăcaţi cu mănuşi pufoase şi pulovere roşii, cu căciuli frumos tricotate. A fost un pic surprinzător, prin urmare, când clasa lui Nicholas s-a ridicat şi a cântat „Christmas Love” (Iubire de Crăciun).
   Copiii de pe primul rând din clasă aveau în mâini litere mari, una câte una, pentru a forma numele cântecului. Când clasa cânta „C este de la Christmas”, un copil ridica litera C. Apoi, „H este de la haios”, şi tot aşa până când întregul grup ar fi scris mesajul complet: Christmas Love.
  Reprezentaţia se desfăşura ca pe roate până când toţi au început să observe o fetiţă mică şi tăcută de pe primul rând care îşi ţinea litera M cu susul în jos, nefiind conştientă de faptul că litera ei arăta ca un W. Publicul, care era format din copii de clasa întâi până la clasa a şasea, a început să râdă de greşeala ei. Dar ea nu avea nicio idee că râdeau de ea, aşa că stătea demnă, ţinându-şi cu mândrie W-ul.
  Deşi învăţătorii din public au încercat să îi liniştească pe copii, râsul a continuat până când litera a fost ridicată. O tăcere s-a aşternut în public şi ochii au început să se mărească. În acel moment, cu toţii au realizat adevăratul motiv pentru care se aflau acolo, motivul pentru care toţi sărbătoreau acea zi în primul rând, adevăratul scop al serbărilor lor. Pentru că, atunci când unul dintre copii şi-a ridicat ultima literă, mesajul care se putea citi tare şi clar era: „Christ was love” („Hristos era iubire”)!
   Cuvântul „iubire” este rar în cartea Apocalipsa. Isus ne iubeşte (Apocalipsa 1:5); efesenii şi-au părăsit dragostea dintâi (2:4); şi biserica din Tiatira arată multă dragoste, răbdare şi slujire (v. 19). Isus iubeşte biserica din Filadelfia (3:9); poporul lui Dumnezeu nu îşi iubeşte viaţa până acolo încât să evite moartea (2:11); şi aceia din afara Noului Ierusalim iubesc minciuna (22:15). Aşadar, Apocalipsa pare să accentueze mustrarea şi pedeapsa mai mult decât iubirea. Acest fapt face acest text foarte important, pentru că arată că, deşi lucruri rele li se pot întâmpla uneori oamenilor lui Dumnezeu, o mână iubitoare conduce totul pentru binele nostru final.


web developed by ammadeuss vision