Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
`

EROII DIN COTIDIAN

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

17 May 2021

Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile,
căci lucrul acesta place Domnului.
Coloseni 3:20

 

Era dimineața de Sabat și toată lumea era pregătită să meargă la biserică. Părinții au verificat îmbrăcămintea celor doi copii, cărțile din geantă și au ieșit cu toții pe ușă. Ajungând la biserică, au participat la momentele de rugăciune. Apoi, de la amvon, cei prezenți au fost rugați să spună o întâmplare care să arate cum i-a călăuzit Domnul. A luat cuvântul un frate mai în vârstă, care I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru grijă și călăuzire, povestind cum săptămâna trecută fusese cât pe ce să moară în urma unei căzături. Cei doi frați își dădeau ghionturi și râdeau ușor de modul în care bunicuțul se împiedica în vorbe și tremura. Părinții au sesizat asta, le-au atras atenția, însă ei, în fundal, tot continuau. Diaconul de serviciu a văzut ce se întâmpla. În pauză, acesta a mers la cei doi frați și, cu atenție, într-un stil specific, le-a povestit băieților că acel bătrânel a participat la cel de-al Doilea Război Mondial și are o experiență de viață nemaipomenită. Băieții au rămas uimiți și au decis din acel moment să-și respecte semenii, chiar dacă aceștia au anumite ticuri sau minusuri.

E mult mai ușor să ai un spirit răzbunător sau acid atunci când vine vorba de îndreptarea unui comportament. Însă biserica e locul în care închinătorii pot modela viața și caracterul unui tânăr. Adesea, copilul ascultă mai ușor de vocea unui străin decât de cea a părintelui. I se pare că părintele e prea strict, că nu are dreptate, că prea îl controlează. Însă, în același timp, copilul are atenția îndreptată spre ce spun și gândesc ceilalți.

Asemenea acestui diacon, fii atent să încurajezi în tineri respectul față de seniori și față de părinți! Nu genera un război între aceștia și părinții lor! Ajută spiritul tânăr să respecte sfatul și porunca părintelui!

Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre!

 

Provocare: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

Paul Balaban, Conferința Banat


„MĂ ROG PENTRU TINE!”

16-05-2021

Tatăl celui neprihănit se veselește
și cel ce dă naștere unui înțelept se bucură.
Să se bucure tatăl tău și mama ta,
să se veselească cea care te-a născut.
Proverbele 23:24,25

EU, UN SALVATOR?

15-05-2021

Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri
unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.
Matei 25:40


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon