Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate

Bun venit,
Vizitator (Login)

Cos de cumparaturi

 

19-02-2017

D L M M J V S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Îngerului BISERICII DIN PERGAM scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are sabia ascuţită cu două tăişuri: „ŞTIU UNDE LOCUIEŞTI: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ţii Numele Meu şi n-ai lepădat credinţa Mea nici chiar în zilele acelea când Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, ACOLO UNDE LOCUIEŞTE SATANA. (Apocalipsa 2:12-13)

   Unii dintre cei care au studiat acest pasaj au sugerat că biserica din Pergam era una compromisă. Acest fapt explică de ce Isus Se apropie de ea cu o sabie ascuţită cu două tăişuri. Are nevoie de discernământul tăios care vine din Cuvântul lui Dumnezeu: „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii” (Evrei 4:12).
   Biserica din Pergam pare să fie opusul Efesului, care avea doctrina corectă, dar căruia îi lipsea dragostea. Pergam este slabă tocmai acolo unde Efesul era puternic: doctrina corectă.
   Potrivit lui Isus, în Pergam era periculos pentru creştini să locuiască. Într-un anumit sens, El îl considera locuinţa Satanei. Pergam era probabil cel mai impresionant dintre cele şapte oraşe enumerate în această parte din Apocalipsa. Principalele lui ruine se află pe vârful unui deal abrupt, la zeci de metri deasupra câmpiei. Cea mai mare structură ale cărei rămăşiţe s-au păstrat este amfiteatrul, cu o capacitate de 15 000 de locuri. Construit pe un deal abrupt, avea în partea de vest priveliştea văii.
   Arheologii au luat o parte a celui mai spectaculos dintre multele lui temple, Altarul din Pergam, şi l-au reconstruit în interiorul unui muzeu din partea de est a Berlinului. Templul includea o uriaşă scară din marmură (de aproape 6 m înălţime şi 30 m lăţime) care avea împrejurul ei şi în vârf, sub formă de potcoavă, o coloană statuară sculptată chiar în marmură. Era o lucrare incredibilă, debordând de încredere în geniul uman şi în puterea copleşitoare a religiei pe care o reprezenta. O asemenea măreţie ar fi atras spectatorii către religia păgână a Romei. Compromisul ar fi pătruns uşor, fără ca măcar credincioşii creştini să fi fost conştienţi de lucrul acesta.
   Puterea creaţiei umane este chiar impresionantă astăzi. Zgârie-nori uriaşi, progrese tehnologice extraordinare, evenimente sportive şi show-uri orbitoare, toate sugerează subtil că viaţa reală poate fi găsită în realizările omeneşti şi în mândrie. Cuvântul lui Dumnezeu este o sabie ascuţită cu două tăişuri, care descoperă această realitate falsă ca fiind întocmai iluzia care este. Evenimente precum 11 septembrie accentuează acurateţea diagnosticului dat de Isus. În definitiv, Pergam este în cea mai mare parte în ruine astăzi.
   Doamne, pune Cuvântul Tău pătrunzător în viaţa mea astăzi! Arată-mi tendinţa mea către compromis!


web developed by ammadeuss vision