Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Jan 2019

Eu te izbăvesc, te chem pe nume: Eşti al Meu.  Isaia 43:1

 

În căminul său din Indiile de Vest, tânărul Alexander, în vârstă de cinci­sprezece ani, stătea privind un apus de soare tropical şi visa la viitor. Mâine se va îmbarca pentru America şi pentru o aventură. El le va arăta oamenilor de pe această mică insulă un lucru sau două. Va deveni cineva de seamă. Îşi va ocupa locul său în lume.

Născut la 11 ianuarie 1757, Alexander Hamilton a avut o viaţă grea. Tatăl lui ajunsese falit şi şi-a părăsit familia. Mama lui decedase pe când el era încă copil. Timp de câţiva ani, Alexander a lucrat ca funcţionar la biroul comercial al unchiului său. Acum sosise marea lui şansă. Pleca în America să studieze dreptul.

Curând după sosirea lui la New York, a început Războiul pentru inde­pendenţă. Alexander a părăsit şcoala, pentru a se alătura oştirii americane. Într-o zi, tânărul căpitan de artilerie lucra din greu la o îndiguire, când a simţit că cineva îl priveşte. S-a uitat în sus şi l-a văzut pe generalul George Washington.

„Te privesc de câtva timp, Alexander”, a spus comandantul. „Îmi place felul conştiincios în care aduci la îndeplinire orice sarcină încredinţată. Vreau să fii adjutantul meu.”

Alexander şi-a îndeplinit aşa de bine slujba, încât a fost avansat la gradul de locotenent-colonel. Când Washington a ajuns preşedinte al Statelor Unite, el l-a ales pe Alexander Hamilton să fie secretar al trezoreriei.

Ca şi Alexander, la vârsta de 15 ani, şi tu, visezi la viitorul tău. Cum va fi acesta? Poţi să te vezi medic, inginer, pilot sau director de şcoală?

Deocamdată, nu poţi şti ce-ai dori să faci, dar de un lucru poţi fi sigur: Dumnezeu veghează asupra ta. El cunoaşte numele tău şi talentele tale. El ia seama la felul cum îndeplineşti micile însărcinări care îţi apar în cale. El are un plan pentru viaţa ta.

„După cum este sigur că avem pregătit un loc în locaşurile din ceruri, tot atât de sigur este şi faptul că aici, pe pământ, avem hotărât un loc anumit, unde să lucrăm pentru Dumnezeu” (P.D., ed. 1980, p. 287).

Într-o bună zi, Comandantul ceresc va veni la tine să-ţi spună: „Ale­xandra, Gabriela (sau oricum te-ai numi), „Eu doresc ca tu să lucrezi pentru Mine”. Eşti gata să ocupi acest loc?


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon