Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
09 Jan 2019

Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făp­tură.  Marcu 16:15

 

La 9 ianuarie 1956, oamenii din toată lumea au citit în ziarele lor zguduitorul titlu:

„Cinci misionari pierduţi:

Se crede că au fost ucişi de săgeţile Auca”.

Cu şase zile mai înainte, cinci tineri au aterizat cu micul lor avion pe teri­toriul indian Auca, din jungla deasă a Ecuadorului. Ei şi-au aşezat tabăra lângă râul Curaray şi au aşteptat să vină Aucaşii, unul dintre cele mai primitive triburi existente pe pământ. Ei ştiau că şi-au asumat un risc, dar Evan­ghelia trebuia să fie propovăduită oricărei făpturi şi acea poruncă îi cuprindea cu siguranţă şi pe Aucaşii din Ecuador.

După trei zile de aşteptare, au venit trei indieni. Pentru prima dată, omul civilizat a luat personal legătura cu acest trib sălbatic. Misionarii au transmis prin radio de la baza lor:

„Aceasta este o zi mare pentru înaintarea Evangheliei în Ecuador!”

Aucaşii au plecat, dar două zile mai târziu, s-au reîntors cu alţi şase. În timp ce se apropiau de tabără, unul dintre oameni a transmis prin radio: „Ru­gaţi-vă pentru noi. Aceasta este ziua! Vom lua legătura cu voi mai târziu, pe la orele patru şi treizeci.”

La ora hotărâtă, soţii neliniştite se aflau lângă aparatele lor de radio-recepţie, aşteptând raportul care n-a mai sosit niciodată. Mai târziu, o echipă de cercetaşi i-au găsit pe bărbaţi morţi lângă avionul lor.

Sacrificiul acestor tineri n-a fost în zadar. Curajul lor în faţa morţii a făcut ca, în cele din urmă, alţii să poată merge să locuiască cu aceşti oameni, să înveţe limba lor şi să traducă Biblia pentru ei.

Chiar oamenii care i-au ucis pe misionari au plâns mai târziu când au înţeles de ce cei cinci oameni au fost atât de zeloşi să intre în teritoriul lor.

„N-am făcut bine. Aceasta a fost înainte ca să-L cunosc pe Dumnezeu”, a spus unul dintre Aucaşi.

Mai sunt încă mulţi oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Milioane nici n-au auzit încă Evanghelia lui Isus Hristos.

Dumnezeu cheamă tineri creştini curajoşi, care vor să accepte chemarea. El caută tineri consacraţi, care să ducă solia iubirii lui Dumnezeu oricărei făpturi. El are nevoie de tine!


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon