Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
06 Jan 2019

A lucrat cu toată inima şi a izbutit în tot ce a făcut…  2 Cronici 31:21

 

„Nici nu mai ştiu ce i-aş mai putea face lui Teddie”, oftă d-na Roosevelt. „Uneori se pare că abia mai poate respira.”

Aceasta era într-adevăr o problemă pentru robuştii soţi Roosvelt. Teddie, cum l-au numit ei din iubire pe micul şi plăpândul Theodore, avea un astm atât de rebel, încât uneori părea că va înceta să mai respire. Şi mai erau şi alte probleme. Într-o zi, când Theodore se juca cu prietenii săi, băieţii au început să citească nişte cuvinte de pe un afiş din apropiere. Theodore nu numai că nu putea să citească cuvintele; el nici nu putea să vadă literele uriaşe. Începând de aici înainte, faţa lui rotundă a fost împodobită cu ochelari mari.

Când Theodore avea vârsta de 12 ani, tatăl lui i-a spus deschis că, dacă vrea să aibă o minte ageră, va trebui să-şi dezvolte un trup puternic. Aceasta fiind situaţia, Theodore a început să lucreze în sensul acesta. Mergea pe jos, înota şi se juca afară cât mai mult posibil. Şi nu peste mult timp era pe cale să devină un atlet puternic.

Intelectul lui s-a dezvoltat, de asemenea. Oamenii au început să audă de Theodore Roosevelt, care acum era numit Teddy de mulţi care îl simpatizau. Când i s-a făcut o fotografie ţinând în braţe un mic pui de urs, un fabricant de jucării a început să facă mici pui de urs din material umplut cu câlţi, care, începând de atunci, şi pentru totdeauna, au fost numiţi ursuleţii Teddy.

Teddy Roosevelt a fost cel mai tânăr preşedinte al Statelor Unite de până la el. În timpul mandatului său s-a început canalul Panama. Preşedintele Roosevelt a ajuns să se îngrijoreze cu privire la trusturile uriaşe, în care un singur om putea controla o întreagă industrie şi mii de vieţi. El a lucrat din greu, spre a pune capăt acestor monopoluri.

El a lucrat foarte activ la conservarea naturii, făcând tot ce i-a stat în putere ca să păstreze frumuseţile naturale ale Americii.

La data morţii sale, la 6 ianuarie 1919, mititelul şi plăpândul Teddy Roosevelt era cunoscut ca un campion energic al poporului. El a fost unul dintre cei patru preşedinţi aleşi să fie imortalizaţi în gigantica sculptură de pe muntele Rushmore.

Ce învăţătură minunată ne-a lăsat el! Nu există nicio scuză pentru nimeni, şi mai ales pentru un creştin, spre a nu se dezvolta. Dumnezeu a dat fiecărei persoane o măsură de tărie, un talent anume sau un dar deosebit. Este datoria noastră să-l dezvoltăm spre onoarea şi slava Lui.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon