Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
07 Feb 2019

Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.  Psalmi 37:25

 

„Ce are să se întâmple cu noi, mamă?” a întrebat Charles. „Cum vom trăi fără tata?”

Băieţelului, în vârstă de zece ani, îi venea greu să înghită mâncarea pe care mama lui i-o pusese în faţă. El continua să privească peste masă la scaunul gol al tatălui său. Cât timp avea să stea el în închisoare? Tatăl lui era un om bun şi amabil. Singura lui crimă era sărăcia. El ajunsese la închisoare pentru neplata datoriilor.

„Crezi că vom ajunge să cerşim?” a întrebat Charles.

Punându-şi braţele în jurul băiatului ei, dna Dickens l-a strâns şi a încercat să nu lase să se vadă propria nelinişte. „Nu, Charles, Dumnezeu ne va ajuta. Trebuie să avem credinţă în făgăduinţele Lui.”

Şi, desigur, mama avea dreptate. Dumnezeu i-a ajutat. Mai întâi, Charles s-a dus la casa de amanet cu câteva piese din gospodărie, ca să obţină bani pentru hrană. Apoi, a venit ziua când a trebuit să vândă toate cele zece cărţi ale sale. Scriind despre această experienţă, spunea mai târziu: „Când mi-am vândut căţile, credeam că mi se rupe inima.”

Când n-a mai rămas nimic de vânzare, Charles s-a dus că caute de lucru. El a obţinut o slujbă într-o fabrică de ghete, lipind etichete pe cutiile cu cremă de ghete. Aceasta era o lucrare grea şi ceasurile erau lungi. Magazia unde lucra era murdară şi plină de şobolani. Dar cu cei 1,50 dolari pe săptămână pe care îi câştiga a fost în stare să întreţină familia până ce tatăl său a fost eliberat.

Cu prezenţa domnului Dickens în cămin, lucrurile au mers mai bine. Charles a frecventat şcoala şi apoi a obţinut o slujbă ca ajutor de avocat. În cursul serilor, el a început să scrie istorioare.

Cu toate că, în curând, a început să se descurce mai bine din punct de vedere financiar, el n-a uitat niciodată acele zile de sărăcie şi nici cum Dumnezeu a ajutat familia lui. Acele experienţe l-au ajutat să scrie cartea David Copperfield şi alte bine-cunoscute cincisprezece cărţi.

După Biblie şi lucrările lui William Shakespeare, cărţile lui Charles Dickens, care s-a născut în această zi a anului 1812, s-au vândut mai mult decât ale oricăror alţi autori.

Dumnezeu Şi-a ţinut făgăduinţa. El a răspuns nevoilor familiei Dickens, cu mulţi ani în urmă, în Anglia. El va răspunde şi nevoilor tale, dacă îi vei cere.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon