Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
08 Feb 2019

Dar ei… au dat înapoi şi n-au mers înainte.  Ieremia 7:24

 

Dr. Harry Miller a dorit ca, în concediu, să meargă acasă în America, la sfârşitul primei perioade petrecute ca medic misionar în China. Amin­tindu-şi ce rău de mare avusese în timp ce traversa Oceanul Pacific, s-a hotărât să găsească o altă cale spre casă.

A făcut planul să meargă prin Manciuria, Rusia şi apoi pe calea ferată transsiberiană până la St. Petersburg. De acolo va traversa Europa şi Oceanul Atlantic.

Singura problemă era aceea că era război. La 8 februarie 1904, vasele de război japoneze au atacat navele ruseşti de la Port Arthur. Războiul ruso-japonez a izbucnit în Manciuria, ţara prin care dr. Miller dorea să treacă.

Toţi credeau că Rusia este puterea cea mai tare. Totuşi, în fiecare zi, armata rusă pierdea teren în faţa japonezilor.

Ţarul a început să trimită mesaje urgente lui Kuropatkin, comandantul şef al forţelor ruseşti din Manciuria, cerând veşti despre situaţia războiului. Nedorind să spună că pierdea, Kuropatkin a trimis înapoi mesajul: „Noi îi ’conducem’ pe japonezi.”

Ţarul a trimis din nou un mesaj, cerând o descriere despre adevărata stare a lucrurilor din Manciuria. Din nou, răspunsul a fost: „Noi îi ‘conducem’ pe japonezi.”

Între timp, forţele ruseşti le „arătaseră” japonezilor drumul până aproape în Siberia. În cele din urmă, ţarul a înţeles că, în realitate, oştirea rusească se retrăgea. El a trimis înapoi mesajul: „Te rog, dragul meu Kuropatkin, fii bun şi nu-i ’conduce’ până la St. Petersburg.”

În timpul acesta, pe când dr. Miller era gata de drum, războiul se terminase. Japonia a câştigat şi Kuropatkin n-a mai putut pretinde că el a câştigat, în timp ce pierdea.

Care este situaţia în lupta ta cu păcatul? Încerci tu să-i induci în eroare pe prietenii tăi, făcându-i să creadă că tu câştigi, când, în realitate, pierzi? În experienţa ta creştină, dai tu înapoi, în loc să mergi înainte?

Nu te mai retrage. Întoarce-te. Înaintează. Supune viaţa ta lui Isus Hristos. Lasă-L pe El să ducă lupta pentru tine. Fiind sub comanda Lui, vei câştiga cu siguranţă. Nu va mai fi nevoie să te mai prefaci.

            


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon