Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Feb 2019

Alegeţi azi cui vreţi să slujiţi…, cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.  Iosua 24:15

 

Ziua de 12 februarie 1809 este ziua de naştere a doi băieţi care au ajutat la schimbarea lumii. Unul s-a născut la Shrewisbury, Anglia, ca fiu al unui medic bogat. Celălalt a plâns pentru prima dată într-o cabană de lemn la frontiera cu Kentucky.

Băiatul englez a absolvit la Cambridge. Băiatul american a făcut un singur an de şcoală. La vârsta de 22 de ani, amândoi au pornit în viaţă pe cont propriu. Charles Darwin a navigat ca naturalist, cu o expediţie britanică, la bordul lui HMS Beagle. Călătoria de cinci luni l-a dus în America de Sud, Insulele Galapagos şi Noua Zeelandă.

Celălalt tânăr, Abraham Lincoln, a plecat într-o călătorie de vreo 32 de kilometri până la New Salem, Illinois, undea obţinut o slujbă ca funcţionar într-un magazin universal. Serile şi le petrecea citind Biblia, literatură şi lucrări de drept.

În 1859, Darwin a publicat faimoasa lui lucrare Despre originea speciilor. În ea se susţine că orice fiinţă vie a evoluat pe parcursul a milliarde de ani. Despre om se spunea că descinde din maimuţe. Cartea a fost o bombă într-o lume în care cei mai mulţi oameni încă mai credeau că Dumnezeu a făcut pământul în şase zile. Din cauza acestei cărţi, milioane de oameni şi-au pierdut credinţa în Biblie.

La câteva luni după publicarea cărţii lui Darwin, Abraham Lincoln a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Apoi a început Războiul Civil. De multe ori, Lincoln se afla seara pe genunchi, cerându-I lui Dumnezeu să salveze ţara sa. El ţinea Biblia pe biroul lui şi adesea se îndrepta către ea pentru sfat.

În una dintre cuvântările lui, Lincoln a afirmat: „Ea (Biblia) este cel mai bun dar pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor.” Altădată, el a spus: „Meditează cât poţi la tot ceea ce cuprinde această Carte şi la echilibrul credinţei şi atunci vei trăi şi vei muri ca un om fericit.”

Doi băieţi s-au născut în această zi a anului 1809. În tinereţea lor, ei au făcut alegeri importante. Alegerea unuia a nimicit credinţa a milioane de oameni. Alegerea celuilalt a întărit credinţa unei naţiuni.

Şi tu, de asemenea, ai de ales astăzi. Rezultatul alegerii tale poate fi tot atât de larg cuprinzător ca şi al lui Darwin sau Lincoln. Fericirea viitoare şi destinul tău veşnic depind de alegerea pe care o faci acum. Trebuie să alegi astăzi cui vrei să slujeşti. Mă rog ca Domnul Isus Hristos să fie Acela.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon