Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
05 Jan 2019

Pot totul în Hristos care mă întăreşte.  Filipeni 4:13

 

George Washington Carver, cunoscut ca Omul Arahidă, s-a ridicat să înfrunte grupa obosită a membrilor Congresului din Washington D.C. Legiuitorii auziseră multe cuvântări în ziua aceea. Unii dintre ei au răsuflat uşuraţi la gândul că Dr. Carver era ultimul. Ei sperau ca el să nu treacă peste cele zece minute acordate.

Dr. Carver a pus pe masă cutiile pe care le adusese cu el. Din ele a scos cerneală, ulei, vopsea, plastic, brânză, bomboane. săpun şi duzini de alte lucruri pe care le făcuse din arahide.

Timp de două ore, i-a fascinat pe ascultători, în timp ce vorbea despre cele peste trei sute de produse pe care le-a obţinut. El a explicat cum din această neînsemnată plantă s-ar putea face explozive, hrană animală, cosmetice şi medicamente.

„Uimitor!” îşi spuneau în şoaptă unii altora. „De necrezut!”

Tot atât de uimitor ca şi produsele realizate de Dr. Carver din arahide a fost şi ceea ce Dumnezeu a făcut din viaţa lui. El s-a născut sclav, la o fermă din Missouri, şi nimeni nu se aştepta să ajungă mai mult decât un muncitor obişnuit. Cu toate acestea, când a murit la 5 ianuarie 1943, el avea un renume internaţional. A fost răsplătit cu multe medalii şi optsprezece şcoli au fost numite cu numele lui. Congresul a hotărât o zi specială în onoarea lui.

Aceste realizări au fost posibile pentru că tânărul George Carver a crezut că el „putea face totul” cu ajutorul lui Hristos. El a învăţat singur să citească. La şcoală, a mers pentru prima dată la vârsta de 14 ani, mergând pe jos peste zece km.

El n-a avut bani să-şi plătească taxele şolare, dar n-a văzut niciun motiv pentru care şi această problemă să nu fie inclusă în „toate acele lucruri” care erau posibile prin Hristos. Dumnezeu i-a dat ocazia; oare nu avea El să-i dea şi mijloacele necesare spre a le folosi? George Washington Carver s-a înscris la şcoală cu numai zece cenţi în buzunar, dar Dumnezeu l-a ajutat.

Ai vreun handicap? Se află în calea succesului tău vreun obstacol? Simţi că eşti nenorocit?

Dumnezeu te poate ajuta întocmai cum l-a ajutat şi pe tânărul George Carver. Prin puterea Lui, tu poţi avea succes. Pune-ţi o ţintă înaltă şi vei vedea ce va face Dumnezeu.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon