Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
31 Jan 2019

El este un scut pentru cei ce se încred în El.  Proverbe 30:5

 

Înainte ca astronauţilor să li se îngăduie să-şi rişte viaţa în cosmos, pe orbită au fost lansaţi mai mulţi sateliţi fără oameni la bord, spre a se obţine informaţii despre condiţiile cărora aveau să le facă faţă călătorii în cosmos.

Unul dintre cei mai valoroşi dintre aceştia a fost Explorer I, lansat de la Cape Canaveral, la 31 ianuarie 1958. Sub îndrumarea doctorului James A. Van Allen, satelitul a luat cu sine nouă kg de instrumente speciale. Unele dintre ele urmau să măsoare radiaţia cosmică.

Oamenii de ştiinţă au fost surprinşi să afle că există o centură concentrată, încărcată cu particule prinse în câmpul magnetic al pământului. Numită centura de radiaţii Van Allen, după numele descoperitorului ei, această centură pune o problemă reală pentru zborurile în cosmos cu oameni la bord. Particulele electrice produc periculoase raze X când vin în contact cu un satelit.

Oamenii de ştiinţă au încercat să găsească materiale speciale izolatoare, pentru scutul împotriva radiaţiilor, care avea să-l protejeze pe om de radiaţia aceea atât de intensă, încât, dacă ai fi expus la ea, ar însemna moarte sigură. În cele din urmă, experienţele au produs o combinaţie de materiale care au redus efectele radiaţiei centurii Van Allen, până la nivelul radiaţiei folosite la radiografiile dentare.

Deşi astăzi trimiterea de oameni în cosmos este sigură, încă mai există riscuri. Omul din cosmos depinde întru totul de nava lui. Succesul depinde de faptul dacă ea operează sau nu în mod desăvârşit. Călătorul uman din spaţiul cosmic nu poate părăsi pentru timp îndelungat nava lui, pentru că în ea se află proviziile vitale de oxigen şi hrană. Aceasta este veriga de legătură cu staţia de control de pe pământ şi protecţia lui faţă de riscurile zborului. Ocrotit de scutul anti-radiaţii, el poate să pătrundă în centura de radiaţii Van Allen şi să se reîntoarcă în siguranţă pe pământ.

Explorarea spirituală lucrează în acelaşi fel. Totul depinde de calitatea navei noastre spirituale. Vom fi în siguranţă faţă de radiaţiile păcatului, numai dacă rămânem în Isus. Aprovizionarea noastră cu oxigen este rugăciunea şi Biblia este inepuizabilul nostru izvor de hrană. Stând în legătură strânsă cu Isus, vom menţine legătura noastră de comunicare cu cerul. Părtăşia Lui ne va ocroti de ispitele arzătoare ale lui Satana.

Rămânând în Hristos, prin rugăciune, studiul Bibliei şi cântări de laudă, avem speranţă. După scut, suntem în siguranţă.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon