Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
28 Jan 2019

Dar cine ia seama la mustrare este înţelept.  Proverbe 15:5

 

Era aproape ora nouă în dimineaţa zilei de 28 ianuarie 1872. Cu un oftat, pastorul J.N.Loughborough a închis uşa camerei lui din San Francisco şi a pornit spre adunare.

Noaptea trecută, el a petrecut-o în mare parte în rugăciune pentru prietenul şi conlucrătorul său evanghelist, M.E.Cornell. Acum, se găsea pe drum spre o adunare unde urma să se ia o măsură disciplinară împotriva fratelui Cornell. Pastorul Loughborough a încercat să-l convingă să-şi vadă greşeala, dar Cornell a stăruit asupra dreptului său de a face cum îi place. Acum, Loughborough se temea de o ruptură în biserică pe tema aceasta.

Când pastorul Loughborough a ajuns pe trotuar, el a fost surprins să-l găsească acolo pe fratele Cornell plângând.

„Eu nu merg la adunare”, spuse el.

„Nu mergi la adunare? Dar ea se ocupă cu cazul tău”, a obiectat fratele Loughborough.

„Ştiu”, a răspuns Cornell, „dar eu sunt cu totul greşit”. „Iată o scrisoare de mărturisire pe care am scris-o. Te rog s-o citeşti în adunare”.

„Dar ce a produs această schimbare în tine?” l-a întrebat fr. Loughborough.

„Aseară am mers la oficiul poştal”, a explicat Cornell. „Acolo se afla o scrisoare de la sora White, scrisă din Battle-Creek. Spune-i bisericii că eu o accept ca fiind o mărturisire de la Dumnezeu şi mă pocăiesc.”

Când scrisoarea sorei White a fost citită în comunitate, adunarea a fost uimită să vadă că ea a venit, chiar în ziua aceea. Nimeni n-o informase pe sora White despre această problemă.

La 18 ianuarie, sora White s-a trezit cu impresia că trebuia să aştearnă pe hârtie o mărturie şi s-o trimită imediat prin poştă fratelui Cornell. Înainte de micul dejun, ea l-a trimis pe fiul ei, Edson, la poştă cu scrisoarea şi el s-a asigurat că ea a ajuns în cutia de scrisori. Nouă zile mai târziu, scrisoarea a ajuns la San Francisco, tocmai când era nevoie de ea.

Fratele Cornell a primit mustrarea şi a fost în măsură să ceară pentru el făgăduinţa din 1 Ioan 1,9: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept să ne ierte păcatele…”

Fratele Cornell a fost un bărbat înţelept să primească mustrarea pentru poziţia lui greşită. Sper ca astăzi să fii şi tu tot aşa de înţelept.

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon