Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
29 Jan 2019

Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi şi cunoştinţa va creşte.  Daniel 12:4

 

Creşterea cunoştinţei din ultimii două sute de ani este uimitoare. Să luăm, de pildă, domeniul transportului. La începutul secolului al nouăsprezecelea, omul călătorea cam tot aşa cum a făcut-o timp de mii de ani - pe jos sau în căruţa cu cai. Vasele aveau nevoie de săptămâni spre a traversa oceanul.

Pe la mijlocul ultimului secol, a avut loc o schimbare dramatică. Vasele cu abur şi căile ferate au mărit mult viteza de deplasare. Apoi, a apărut automobilul.

Karl Benz, din Germania, a fost pionier în realizarea cu succes a automobilului. Închipuie-ţi că ai fi fost de faţă când el a împins afară din atelier primul lui model. El s-a aşezat atent la volan şi a pornit motorul. Au apărut nişte zgomote şi pocnituri şi roţile au început să se învârtească. Soţia lui alerga încoace şi încolo, bătând din palme şi strigând mai presus de gălăgie: „Ai reuşit, Karl, ai reuşit!” După doisprezece ani de experimente, Benz a realizat un motor cu combustie internă, care până la urmă a pus vehicolul în mişcare.

Câteva luni mai târziu, în timpul unei demonstraţii publice, o serie de explozii a făcut ca mulţimea să sară în sus de frică, în timp ce maşina înainta cu zdruncinături. S-au auzit ţipete când au văzut că ea aleargă, scăpată de sub control, aruncându-i pe Karl şi pe soţia lui la pământ, înainte de se zdrobi de un perete de piatră.

La 29 ianuarie 1886, lui Karl Benz i s-a acordat o licenţă pentru primul automobil. Maşina a ajuns la uimitoarea viteză de aproape 12 km/oră. Aceasta era prea mult pentru autorităţile alarmate din Mannheim, Germania. În interiorul oraşului, s-a admis o viteză de numai 5 km/oră.

Ce ar crede oare acei oameni, dacă ar putea să vadă cu ce viteză aleargă maşinile pe autostrăzile din 2008?

Pentru familie, maşina a devenit o necesitate. În lume, există acum peste 200 000 000 de maşini. Media distanţei parcurse pe an este de şaisprezece mii de km. Aceasta înseamnă multă alergare încoace şi încolo.

Ar putea fi aceasta o parte din ceea ce a văzut Daniel în viziune? Ar putea fi acesta unul dintre semnele că Isus vine în curând?


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon