Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Feb 2019

Şi avem cuvântul prorociei făcut şi mai tare, la care bine faceţi că luaţi aminte.  2 Petru 1:19

 

„Trăiască Republica Romană!”

„Au venit francezii! Ei sunt cantonaţi chiar lângă ziduri.”

Sosirea generalului Berthier şi a trupelor lui, circa 18.000 de francezi, era subiectul principal al discuţiilor în toată Roma, în ziua de 10 februarie 1789. Soldaţii păreau să se aranjeze cât mai confortabil. Oare când vor intra în oraş?

Papa Pius al VI-lea, în vârstă de optzeci de ani, s-a închis în Vatican. El auzise de teribilele lucruri petrecute în Franţa. Religia fusese abolită. Dumnezeu fusese declarat ca fiind mort. Preoţii plecaseră în exil şi pe capul lor se pusese un premiu. Proprietatea care aparţinea Bisericii Catolice fusese luată de guvern.

Papa a făcut tot ce a putut ca să oprească nimicirea bisericii din Franţa. Din cauza aceasta, papa ştia că el era motivul sosirii soldaţilor. Francezii cereau viaţa papei.

Zi şi noapte, papa a îngenuncheat la altar, cerând ocrotirea Cerului. Dar rugăciunile acestea erau în zadar, pentru că Dumnezeu hotărâse că sosise ceasul ca puterea papei să-i fie luată.

Daniel şi Ioan au profetizat că autoritatea papei avea să stăpânească timp de aproape 1 260 de ani. Papalitatea câştigase atât puterea temporală, cât şi cea spirituală, în anul 538 d.H. Cei 1 260 de ani se terminaseră. Profeţia trebuia să fie împlinită.

Cinci zile mai târziu, generalul Berthier a intrat în capitală triumfător. Poporul a proclamat Republica Romană. La Vatican, au fost trimişi soldaţi ca să-i ceară papei să se supună. El a refuzat, astfel că a fost târât de la altar şi luat prizonier. Profeţia s-a împlinit la timp.

Această împlinire lămurită a profeţiei celor 1 260 de ani ne dă asigurarea că sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu este adevărat. Ea dovedeşte că Dumnezeu este încă Cel care stăpâneşte. Ea este o dovadă că El mai conduce încă şi că toate lucrurile au loc în conformitate cu voinţa Lui. Parlamentele şi regii nu pot merge mai departe decât îngăduie Dumnezeu, în vederea îndeplinirii scopurilor Sale în această lume.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon