Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
02 Jan 2019

Cuvântul Lui era în inima mea ca un foc mistuitor.  Ieremia 20:9

 

Ziua de Anul Nou, 1 ianuarie 1864, a fost teribil de friguroasă. Timp de mai bine de o săptămână, o ploaie cu zăpadă şi vânt s-a abătut asupra spitalului de campanie unde zăceau mai bine de două mii de răniţi în războiul civil de la Muntele Lookout. Maica Mary Ann Bickerdyke făcuse căldură pentru soldaţi - un mare foc cu lemne - dar acum, când termometrul scăzuse la zero, lemnele erau pe sfârşite. Era deja târziu după masă şi, în disperarea ei, d-na Bickerdyke a ieşit în grabă să-l găsească pe medicul de serviciu, înainte ca acesta să plece la comandament.

„Toate lemnele s-au terminat”, zise ea gâfâind, când, în cele din urmă, l-a găsit. „Mai bine trimite o echipă de tăietori de lemne înainte de a fi prea târziu.”

Privind spre cerul întunecat, medicul a răspuns: „Acum e prea târziu. Fă ce poţi până mâine.” El s-a întors, şi-a încălecat calul şi a plecat în galop spre camera lui caldă din Chattanooga.

D-na Bickerdyke era furioasă. Ea a rămas acolo în drum, arătându-i pumnul. Când el a dispărut la orizont, ea a mers aproape un kilometru până la cea mai apropiată tabără şi a convins o grupă de soldaţi s-o însoţească până la spital.

Aici, după ce a dat oamenilor o băutură caldă, ea le-a ordonat să desfacă o fortificaţie din grinzi de lemn, care era aproape de spital, şi să pună lemnele pe foc. A distruge bunuri militare fără ordin era o crimă serioasă, dar mulţi dintre aceşti bărbaţi au fost îngrijiţi de d-na Bickerdyke când erau bolnavi. Şi apoi, ei ştiau că nimeni nu avea să-i spună NU acestei femei curajoase din Illinois. Ei au desfăcut grinzile, le-au crăpat şi le-au pus pe foc.

În acea noapte au fost salvate sute de vieţi, pentru că d-na Bickerdyke a întreţinut focul să ardă.

Astăzi, Dumnezeu are o însărcinare asemănătoare pentru tine. El are nevoie de tineri care ard pentru Isus Hristos. El are nevoie de tineri şi tinere ale căror inimi sunt aprinse de iubirea şi adevărul Lui. Dacă credinţa lui Isus arde în inima ta, tu vei emana căldură şi binecuvântare oriunde vei merge. Mulţi din lumea rece din jurul tău vor fi atraşi de căldura focului tău şi astfel vor găsi nădejde şi salvare.

Încredinţează-te că în acest an vei păstra focul arzând în inima ta.

 

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon