Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
03 Feb 2019

Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc.  Romani 12:14

 

„Câine! Jidan!”

N-a fost pentru prima dată când Felix, în vârstă de zece ani, a auzit astfel de cuvinte de când s-a născut în Germania, la 3 februarie 1809. Dar, de data aceasta, l-au durut mai mult din cauza împrejurărilor.

Cu o zi mai înainte, cântase la pian în cadrul unui concert foarte important. Toţi şi-au dat seama cât de bine a cântat. Părinţii lui erau mândri de el. Auditoriul era entuziasmat. Ziarele n-au scris altceva decât laude. Toată ziua oamenii vorbeau despre el că este un tânăr excelent.

Nu e de mirare că, în acea după-amiază, Felix era fericit în timp ce mergea pe stradă în jos, săltând. El mai plutea încă în atmosfea primului său succes. Apoi, l-a întâlnit pe unul dintre tinerii prinţi din casa regală a Germaniei, care i-a strigat acele cuvinte crude.

Aceasta era prea mult. Lacrimile au izbucnit din ochii lui şi a alergat spre casă, în braţele calde ale mamei sale, cu întrebarea: „De ce, mamă, de ce?”

Cu o altă ocazie, Felix şi sora lui mergeau liniştiţi pe una dintre străzi, când, deodată, au fost înconjuraţi de o ceată de ştrengari zdrenţăroşi, care i-au atacat cu pietre şi bastoane.

„De ce, mamă, de ce? Ce-am făcut noi?”

Şi mama trebuie să fi răspuns aşa cum au făcut multe altele: „Nimic, copiii mei. Ei sunt furioşi, pentru că voi sunteţi deosebiţi. Lăsaţi-i în pace. Ei nu cunosc ceva mai bun. Voi să faceţi ceea ce a spus Isus. Întoarceţi bine pentru rău. Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc. Lucraţi din greu şi arătaţi lumii ce puteţi face. Faceţi-i să le fie ruşine de calea pe care au apucat.”

Felix a făcut exact aşa. La vârsta de nouă ani, el cânta la pian în public. La vârsta de unsprezece ani, avea exemplare frumos lucrate ale tuturor compoziţiilor sale originale. Una dintre acestea, Sonata în Re minor, se mai cântă şi astăzi.

Pentru că el a fost crescut într-un cămin creştin, Felix a încercat să asculte de porunca lui Isus. Ca rezultat, Felix Mendelssohn a crescut spre a deveni unul dintre cei mai iubiţi oameni din toată Europa, iar muzica lui este ascultată cu plăcere de oameni din multe ţări.

Ţi-a strigat cineva cuvinte urâte? Blestemându-i, îţi vei face ţie şi mai rău. În loc de aceasta, fă-le un bine chiar astăzi şi vezi ce se va întâmpla. Poate că vei fi surprins văzând rezultatele.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon