Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
04 Feb 2019

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile să-ţi meargă bine şi sănă­tatea ta să sporească.  3 Ioan 2

 

Ocnaşii mărşăluiau spre sala de mese a Penitenciarului de stat din Mi­ssisippi. După un prânz consistent, afară de doisprezece arestaţi, ceilalţi începeau o altă zi. Pentru aceşti doisprezece oameni, ziua de 4 februarie 1915 a fost începutul unui experiment de zece săptămâni, timp în care ei aveau să fie cobai umani. Dieta lor avea să fie redusă la amidon şi zahăr. Pentru ei, nu se mai dădeau lapte, ouă, cereale, vegetale şi niciun fel de hrană care să conţină vitamina B.

Dr. Joseph Goldberger, de la Serviciul de Sănătate Publică al Statelor Unite, experimentase câtva timp pe animale. Acum, el era convins că pelagra, o boală obişnuită în sudul Statelor Unite, era pricinuită de o dietă conţinând mai ales amidon.

Guvernatorul statului Missisippi l-a ajutat pe Dr. Goldberger să găsească oameni pentru experiment, oferindu-le iertare acelor condamnaţi, care luau parte la el.

Dintre cei doisprezece care au luat parte la experiment, şase s-au îmbolnăvit de pelagră în câteva săptămâni. Ei au devenit obosiţi şi nervoşi. Pielea le-a devenit aspră şi sensibilă la soare. Stomacul li s-a deranjat. Dacă ar fi continuat cu experimentul, puteau ajunge nebuni şi chiar să moară.

Riscându-şi viaţa, aceşti doisprezece oameni necunoscuţi au făcut mult pentru a ajuta ca oamenii să trăiască, având o sănătate mai bună. Ei au ajutat să se facă dovada că alimentele bogate în vitamina B sunt necesare pentru o sănătate bună.

Când l-a creat pe om, Dumnezeu a dorit ca acesta să fie fericit şi sănătos. De aceea, El a dat instrucţiuni în legătură cu felul în care trebuie să mâncăm, pentru a ne păstra o sănătate bună. Dumnezeu a dat o dietă de fructe, cereale, nuci şi vegetale. Dacă omul ar fi urmat acest plan, astăzi n-ar fi existat pelagra şi nici multe alte boli în lume.

Să ştii că sănătatea nu vine la întâmplare. Ea nu este ceva ce poate fi câştigat la loterie. Sănătatea este rezultatul ascultării de legile naturale de vieţuire pe care ni le-a dat Dumnezeu.

Studiind la şcoală, vei putea afla mai multe despre aceste legi. Biblia şi Spiritul Profetic subliniază, de asemenea, unele dintre ele.

Dumnezeu doreşte să ne bucurăm de viaţă, fără boală. El doreşte să colaborăm cu El, ascultând de legile sănătăţii date de El.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon