Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
01 Jan 2019

Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va mer­ge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”  Isaia 6:8

 

„Ce este?” a întrebat Ida. „Pot să te ajut cu ceva?”

La lumina felinarului, ea a descoperit trăsăturile încordate ale feţei unuia dintre oamenii de frunte ai oraşului.

„O, da! Am o disperată nevoie de ajutorul dumneavoastă pentru soţia mea. Ea este o fată drăguţă, în vârstă de numai paisprezece ani şi trage să moară, neputând naşte. Deoarece aţi venit din America, socotesc că puteţi s-o ajutaţi.”

„O, îmi pare rău”, spuse cu simpatie Ida tânărului indian. „Dumneata ai nevoie de tatăl meu. El este medicul. Am să-l chem.”

„Niciodată!” exclamă soţul disperat, barându-i calea. „Niciun bărbat, în afară de cei din familia ei, n-a văzut-o vreodată pe soţia mea. Dumneavoastră trebuie să veniţi.”

„Dar eu nu sunt medic. Nu sunt nici măcar o soră de caritate. Eu nu pot face nimic. Desigur că mă vei lăsa să-l chem pe tatăl meu să-i salveze viaţa.”

„Nu!” a răspuns tânărul. „Este imposibil. Nu vreţi să veniţi?”

Cu tristeţe, Ida a dat din cap că nu poate merge, apoi l-a văzut întorcându-se şi dispărând în întunericul de afară. Înainte de ivirea zorilor, au mai venit încă doi bărbaţi cu aceeaşi însărcinare, să ajute tinerele lor soţii care erau pe moarte la naştere. De două ori, ea a trebuit să spună soţilor îngrijoraţi că ea nu putea face nimic şi să-i vadă cum s-au întors înapoi fără un ajutor medical, deoarece convingerile lor religioase nu îngăduiau ca un bărbat să le asiste pe soţiile lor la naştere. Dimineaţa, în zori, a sosit vestea că toate cele trei tinere femei au murit.

Înainte de ora micului dejun din acea zi, Ida a mers în dormitorul părinţilor ei şi a spus: „Am să merg în America să studiez pentru a mă face medic, ca astfel să mă pot întoarce aici să le ajut pe femeile din India.”

La 1 ianuarie 1900, Ida Scudder, acum medic, a coborât de pe vapor la Madras, gata să-şi îndeplinească făgăduinţa. Astăzi, există Colegiul Medical Creştin, Vellore, înfiinţat în amintirea consacrării lui Ida. Aici sunt pregătiţi sute de medici şi surori, pentru a sluji poporului din India.

Dumnezeu avusese un plan pentru viaţa tinerei Ida Scudder. El a chemat-o la slujire în acea noapte întunecoasă, cu mult timp în urmă. El are un plan şi pentru viaţa ta. Poate că anul acesta va fi anul în care Dumnezeu îţi va descoperi acel plan. Cum vei răspunde?


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon