Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Feb 2019

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta.  Eclesiastul 9:10

 

„Aş dori să-l văd pe dl George F. Milliken, vă rog.”

Recepţionerul privi spre cel ce vorbea şi hotărî că superintendentul „Uniunii de Vest” era prea ocupat pentru a-l vedea.

„Aveţi fixată o audienţă?”

„Nu tocmai, dar dumnealui mi-a trimis vorbă să vin pentru un interviu.”

Recepţionerul a mers să-i spună stăpânului. „Afară este un tânăr bădăran de la ţară, din Port Huron, Thomas Edison.”

„Da, da. Lasă-l să intre.” Dl Milliken şi-a adus aminte de frumosul scris caligrafic de pe cererea lui Thomas. Dacă tânărul va putea să prindă mesaje pe fir în acelaşi fel, în mod sigur că avea să-l angajeze.

Uşa s-a deschis şi s-a închis. Timp îndelungat, dl Milliken n-a spus nimic. Privirea lui s-a îndreptat spre părul nepieptănat, hainele peticite şi ghetele rupte. Cum se poate ca un astfel de bădăran să scrie atât de fumos? În cele din urmă, a spus: „Vino din nou la cinci şi jumătate. Am să te încerc.”

La ora fixată, Thomas şi-a luat locul la masă. Ceilalţi operatori au încetat să mai lucreze, pentru a privi distracţia. Ei i-au telegrafiat celui mai rapid ope­rator din New York, să trimită un mesaj de 800 de cuvinte cu viteză maximă. Ei se aşteptau ca Thomas să rămână ca un caraghios.

Tomas a luat un teanc de hârtie, creionul şi a făcut semn că este gata. Mesajul a început să apară din ce în ce mai repede. Degetele lui Tom se mişcau tot atât de repede. Rânjetele de pe feţele operatorilor s-au schimbat în priviri de uimire. „Bădăranul de la ţară” a ţinut pasul cu mesajul.

Thomas a fost angajat şi proclamat cel mai rapid operator în seviciul „Uniunii de Vest”. Cum s-a întâmplat?

Thomas avea obiceiul să facă tot ce-i revenea la slujbă ca parte a lui. În Port Huron, când i s-a dat o şansă să înveţe telegrafiatul, el a luat-o atât de în serios, încât a făcut zilnic optsprezece ore de exerciţii, până ce a devenit expert.

Thomas Edison, care s-a născut în ziua aceasta, în anul 1847, a crezut în textul nostru. Tot ce a găsit să facă, a făcut cu toată puterea lui. Aceeaşi atitudine l-a ajutat să inventeze becul electric şi multe alte lucruri folositoare. De ce să nu iei textul din Eclesiastul 9,10 şi ca un motto al tău?

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon