Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Jan 2019

„…Dacă un proroc proroceşte pacea, numai după împlinirea celor ce prooroceşte se va cunoaşte că este cu adevărat trimis de Domnul.”  Ieremia 28:9

 

Dr. Brown, vino repede! D-na White se află în viziune.” Dr. Bown a plecat grăbit spre Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Parkville, Michigan. Atmosfera era încordată, în timp ce el înainta cu paşi mari pe intervalul dintre scaune, spre platforma unde se afla d-na E.G. White.

Doctorul a păşit alături de ea şi a început s-o examineze. El credea că Ellen White era un medium spiritist şi el a declarat că ar putea să controleze vedenia ei, dacă i se dădea ocazia. Astăzi era şansa lui!

De-abia îşi începuse examinarea şi el a început să tremure ca o frunză de plop. Faţa îi era palidă, ca de mort.

„Binevoieşte domnul doctor să raporteze despre starea ei?”, a întrebat pastorul White.

„Ea nu respiră”, a răspuns dr.Brown, când a părăsit platforma şi s-a îndreptat spre uşă.

„Du-te înapoi şi fă cum ai făgăduit! Scoate femeia aceea din starea de vedenie”, l-a provocat careva la uşă. Fără să răspundă, medicul a pus mâna pe clanţă şi a încercat să tragă de uşă spre a o deschide. Unii dintre oameni s-au adunat în jurul lui.

„Ce este, doctore?” l-au întrebat ei.

„Numai Dumnezeu ştie; lăsaţi-mă să ies.”

A fost foate rău că el n-a rămas, pentru că atunci când E.G.White a ieşit din starea de viziune, ea avea să facă cunoscut nişte ştiri dramatice, ştiri despre amarele lupte care aveau să aibă loc în curând, în războiul civil. Carolina de Sud se separase deja de Uniune, dar nimeni nu se aştepta la un război. Toţi gândeau că necazul va trece.

În timpul viziunii, E.G.White s-a ridicat în picioare şi a zis: „Tocmai acum mi s-a arătat că… va avea loc un război teribil… Sunt unii dintre cei din această casă care îşi vor pierde fiii în acel război”.

Trei luni mai târziu, războiul a început la Fort Sumter. Cel puţin zece oameni din cei care au auzit-o pe E.G.White vorbind, la 12 ianuarie 1861, şi-au pierdut fiii în luptele care au urmat.

Una dintre dovezile adevăratului profet este aceea că prorociile trebuie să se împlinească. A trecut Ellen G. White proba? Vedenia pe care ea a avut-o în Parkville i-a convins pe mulţi că ea era într-adevăr un profet al lui Dumnezeu.

Doctorul Brown a pierdut cea mai bună dovadă dintre toate.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon