Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
08 Jan 2019

Nu cunosc calea păcii.  Romani 3:17

 

„Vin britanicii! Vin britanicii!”

Strigătul de alarmă răsuna pe stăzile New Orleans-ului, în dimineaţa zilei de 8 ianuarie 1815. Inimile oamenilor au fost cuprinse de teamă, unii dintre ei fugind cu bunurile lor de valoare. Alţii au rămas să-şi păzească casele, dar toţi se întrebau: „Va fi, oare, nimicit frumosul nostru oraş?”

„Peste cadavrul meu”, a făgăduit generalul Andrew Jackson, în timp ce-i punea pe oamenii lui la lucru, ca să fortifice oraşul. Au fost aduşi baloţi de bumbac din depozite şi folosiţi spre a se face bastioane pentru atac.

Când unul dintre negustorii de bumbac a aflat că depozitul lui a fost spart, a alergat spre comandamentul lui Jackson, strigând: „Soldaţii mi-au luat bumbacul. Ei n-au dreptul să facă lucrul acesta. Este proprietatea mea.”

„Dacă este proprietatea dumneavoastră, domnule, atunci este treaba dumneavoastră să-l şi păziţi”, i-a zis generalul Jackson, punând în mâinile negustorului o puşcă. „Intră în rânduri!”

Sir Edward Pakenham a mărşăluit cu cei opt mii de soldaţi ai lui drept spre baloţii de bumbac şi sute de oameni au fost ucişi sau răniţi în cincisprezece minute, toţi în mod inutil.

Cei doi generali n-au ştiut că, cu două săptămâni în urmă, tratatul de la Ghent fusese semnat, iar între Statele Unite şi Marea Britanie era acum pace. Războiul se terminase şi bătălia de la New Orleans nu mai trebuia să aibă loc. Sute de oameni au murit, pentru că vestea nu ajunsese până la ei.

Când Isus a murit pe cruce, El a semnat tratatul de pace pentru noi. Din acel moment, omul putea fi liber, dacă credea. Din acel moment, nu mai era nevoie să se ducă lupta. Din acel moment, pacea era posibilă.

Totuşi milioane de oameni mai continuă să lupte. În fiecare zi, oamenii mor fără să ştie că este pace. Cât timp se vor mai pierde suflete din cauză că solia de pace a Cerului n-a ajuns la ei?

Ei trebuie să primească solia! Cu ajutorul tău, ea poate ajunge la ei. „Cu o astfel de oaste de lucrători, ca tineretul nostru, bine instruit, puternic înzestrat, cât de repede ar putea fi dusă în lumea întreagă solia unui Mântuitor răstignit, înviat şi care revine în curând!” (Educaţie, p. 260,261).


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon