Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
04 Jan 2019

Căci niciun Cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.  Luca 1:37

 

La 4 ianuarie 1875, în Battle Creek, termometrele înregistrau 10 grade sub zero. Era o zi bună de stat acasă în jurul focului.

Cu toate acestea, cam pe la orele zece dimineaţa, grupuri de oameni, îmbrăcaţi călduros, puteau fi văzuţi grăbindu-se de-a lungul străzii Wa­shington, acoperită bine de zăpadă, îndreptându-se spre cel mai înalt punct al oraşului. Acolo, se afla o clădire de cărămidă cu trei etaje, care avea să fie inaugurată ca primul Colegiu Adventist de Ziua a Şaptea.

Spiritele erau bine dispuse când prietenii se salutau unii pe alţii şi urcau scările spre sala de cult. Entuziasmul crescuse timp de câteva luni. Inaugurarea a fost un punct culminant potrivit pentru un curs de lucrători, timp de o lună, care fusese ţinut pentru aproape 150 de lucrători din diferite state.

Prezenţa lui Ellen G. White a adăugat un plus la freamătul zilei. Mulţi dintre cei din mulţime cunoşteau minunea care a făcut posibilă participarea ei la ceremonia de inaugurare. În timpul adunărilor de la curs, ea s-a îmbolnăvit atât de grav, încât medicii se temeau că n-avea să mai trăiască. În după-amiaza dinaintea inaugurării, soţul ei a îngenuncheat lângă ea, împreună cu pastorii Uriah Smith şi Joseph Waggoner, rugând pe Dumnezeu să-i cruţe viaţa.

Pe când ei erau în genunchi, sora White a început să se roage în şoaptă cu glas răguşit. Două sau trei minute mai târziu, glasul ei a răsunat tare şi lămurit: „Slavă lui Dumnezeu!” Se afla în viziune.

Ea le-a împărtăşit celor prezenţi la inaugurare scena pe care Dumnezeu i-a prezentat-o despre lucrarea mondială de publicaţii. Pentru acea mică grupă de credincioşi, o astfel de însărcinare trebuie să fi părut ca imposibilă. Pe vremea aceea, ei n-aveau decât o singură maşină de tipărit şi se tipărea într-o singură limbă.

Astăzi, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea are cincizeci de case de editură, care tipăresc literatură religioasă în 182 de limbi, ceea ce ilustrează faptul că la Dumnezeu nimic nu este imposibil.

Există imposibilităţi în viaţa ta? Ai pe cineva care îţi este drag şi care pare că nu se interesează deloc de Isus şi a cărui convertire pare de neconceput? Crezi că este imposibil să ai mijloacele necesare spre a merge la şcoală ca să te pregăteşti pentru a lucra pentru Dumnezeu? Oricare ar fi problemele care te îngrijorează astăzi, nu renunţa. Dumnezeu poate realiza imposibilul.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon