Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
10 Jan 2019

Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.  Ioan 8:36

 

„Ce crezi despre noua carte a lui Tom Paine?”

„Ei bine, este numai înţelept ca America să fie independentă; numai înţelept ca oamenii să se conducă pe ei înşişi; numai înţelept ca toţi oamenii să fie liberi.”

Această convorbire a avut loc acum aproape două sute de ani. Primele exemplare ale cărţii „Common Sense” au ieşit de sub tipar la 10 ianuarie 1776. Ea spunea lămurit din ce cauză doreau coloniştii să aibă propria lor ţară. Ea a ajutat oamenilor să înţeleagă pentru ce luptau şi a ajutat celor douăsprezece colonii să se unească pentru o cauză comună, care, în cele din urmă, a învins. De atunci înainte, zeci de ţări au devenit libere.

Dar, oriunde ar fi să trăim, suntem noi, oare, într-adevăr liberi? Noi putem vota pentru conducătorii ţării noastre, dar noi suntem încă supuşi ai unui Rege. Fiecare persoană alege pentru viaţa lui sau a ei pe unul din cei doi stăpâni: pe Lucifer, prinţul întunericului, sau pe Isus, Prinţul păcii.

„Slujeşte-mi mie”, făgăduieşte Lucifer, „şi vei avea libertate. Poţi merge la cinematograf, poţi să bei, să fumezi. Nu trebuie să urmezi toate acele reguli stupide.”

Aceia care îl aleg pe acest rege descoperă, în cele din urmă, că se află în lanţuri. Să-l luăm, de pildă pe Alex.

„Aveam vârsta de 17 ani şi în buzunarul meu se afla cumpărat primul pachet de ţigări. Ştiam exact ceea ce făceam. Ştiam oare?

„Ştiam într-adevăr? Ştiam eu atunci că acum aveam să fiu prins atât de rău de acest obicei, încât orice gând de a-l părăsi avea să fie abandonat şi că a reduce fumatul la un pachet pe zi avea să fie un astfel de chin? Ştiam eu că până acum mai bine de 1500 de dolari câştigaţi cu greu aveau să fie arşi şi făcuţi scrum? Ştiam eu, la vârsta de 17 ani, că mă voi trezi în fiecare dimineaţă cu gustul mănuşii unui săpător de şanţ în gură, însoţit de o tuse care venea de-a dreptul din stomac?”

„Nu, nu ştiam”, zice Alex. Dacă aş fi ştiut, cu totul altfel ar fi acum.”

Astăzi, asemenea lui Alex, trebuie să alegi între cei doi stăpâni. Pe cine vei alege?


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon