Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Feb 2019

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea.  Romani 15:13

 

Încă de când m-am născut, colțurile gurii mele atârnă în jos și am o atitudine pesimistă, o gândire negativă. Chiar dacă Dumnezeu a făcut lucruri minunate pentru mine și prin mine, nu pot să scap de această față negativă de bulldog.

În plimbările mele de dimineața devreme în satul nostru frumos, aud păsările cântând și sunt uimită de minunatele culori întinse de-a lungul cerului în timp ce soarele urcă pe spatele munților noștri. Strig către Tatăl meu. Plâng și mă rog lui Dumnezeu să facă un miracol și sunt încurajată. Totuși, de îndată ce mă întorc în lumea mea, această înfățișare de bulldog mă cuprinde din nou, scuturându-mă din cap până în picioare.

Am un copac de rugăciune – „tri-copacul” meu – pe ultima porţiune a traseului pe care îl parcurg de obicei când mă plimb. Lângă o apă curgătoare cu sunetele persistente ale muzicii sacre ale naturii, copacul meu de rugăciune își întinde rădăcinile lui masive după reîmprospătare.

Este cu siguranță un loc al lui Dumnezeu – sanctuarul meu.

Îngenunchez la picioarele copacului. În dreapta este cea mai mare tulpină. În stânga mea, legată de o altă rădăcină, este o tulpină mai mică. O altă ramură de la baza acestui copac triplu, foarte aproape de apă, este singuratică, dar totuși legată de scorbura de unde se suprapun. În acest loc crește o floricică sălbatică, având petalele în formă de inimă. Când privirea mi-a fost atrasă de ea, inima mea a izbucnit într-un cântec pe care Dumnezeu mi l-a pus în inimă acum câțiva ani: „Doamne, ia inima mea, pentru că eu nu Ți-o pot da... Ține-o curată, pentru că eu nu pot păstra pentru Tine.” În timp ce eu cânt, „apa curgătoare” mă asigură că Tatăl meu este iubitor, îndelung răbdător și milostiv.

Ieri, la serviciul religios, am auzit povestindu-se despre cineva că avea o bună dispoziție chiar dacă timp de trei ani s-a luptat cu cancerul, că avea zâmbetul pe buze, un zâmbet bine cunoscut de toți în toată viața ei de slujire, dar în special în ultimele zile pline de durere pe care le-a trăit pe acest pământ. Cei care veneau să o înveselească în ultimele ei luni de viață plecau de le ea înveseliți.

L-am întrebat pe Dumnezeu de ce nu se putea să am și eu o așa personalitate. El mi-a dat o nouă rugăciune: „Doamne, trimite-mi jos «fericirea» Ta! Pune-o pe fața mea astăzi, pentru ca în inima și în căminul meu să se audă melodia harului Tău.

Jodi Eulene Owens Patterson (Dodson)


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon