Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
20 Mar 2019

Pentru mulți am ajuns ca o minune, dar Tu ești scăparea mea cea tare.  Psalmii 71:7

 

La prima privire am putea citi acest verset și să ne gândim: Foarte bine, dragă fată! Ești o minune! Totuși, în acest caz... nu prea. Termenul ebraic pentru „minune” este mopheth (pronunțat mofaith). Acesta înseamnă că oamenii se minunează de tine, că ești remarcabilă. Majoritatea dintre noi am prefera să nu fim remarcați și în special nu de către cei care s-au autodeclarat vrăjmașii noștri sau care vorbesc împotriva noastră (Psalmii 71:10). Uneori devenim „bătrâni” spiritual, nu dorim să ne asumăm riscuri.

Un alt semn al „îmbătrânirii” spirituale ar fi că ne intimidăm. Ne-am ars de câteva ori atunci când am vorbit despre credința noastră, așa că am pus coada între picioare, am luat o atitudine timidă și nu mai încercăm să le vorbim celorlalți despre Dumnezeu. Sau poate am întrecut prea mult măsura când eram „tineri” spiritual și am încercat să le spunem tot ce știam celor care nu doreau să audă nici măcar lucrurile de bază. Totuși, acele prime decizii sau greșeli nu ne dau dreptul să sărim în groapă, să ne punem fermoar la gură și să adoptăm vechea zicală: „Nu vorbi despre politică sau religie.”

Dumnezeu ne-a chemat să fim martorii Lui, iar martorii spun ceea ce știu. A rămâne tăcut nu este o opțiune dacă focul dragostei lui Dumnezeu face o gaură în limba noastră. Întreabă-l pe prorocul Ieremia. El a încercat să tacă atunci când credea că poporul îndoielnic nu avea să îl asculte sau să accepte că Dumnezeu îl învățase ce să spună. Dar Ieremia nu a putut rămâne tăcut. El nu a dorit să devină „bătrân” spiritual nici chiar atunci când a suferit persecuție din partea concetățenilor lui pentru ceea ce le spusese.

Uneori, când întâmpinăm opoziție atunci când dăm mărturie despre Dumnezeu, acest lucru ne epuizează, până când începem să acceptăm ideea că este în regulă să aluneci în prăpastia neglijenței și a tăcerii, că este în regulă să devii status quo. Creștinul „bătrân” obișnuit nu se roagă foarte des, nu citește regulat din Biblie și nu vorbește despre credința lui. Totuși, David spune: „Am ajuns ca o minune.”

Cealaltă semnificație a termenului mopheth (mofaith) este să fii un miracol! În Psalmii 71:14 se spune: „Și eu voi nădăjdui pururea, Te voi lăuda tot mai mult.” Acest lucru mă face să râd! Și să plâng. Aceasta înseamnă că necredința celorlalți ne poate face să avem mai multă speranță!

Vorbirea de rău a celor din jur ne poate determina să Îl lăudăm și mai mult pe Dumnezeu. Chiar și persecuția celorlalți ne poate ajuta să ne prindem de Mântuitorul mai cu tărie și să fim o „minune” pentru El.

Angie Joseph


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon