Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Jan 2019

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

 

Pentru mine și pentru frații mei a fost o adevărată provocare să creștem în anii 1950, în sudul statului Oregon. Părinții noștri dețineau o afacere cu gladiole, dar afacerea lor „înfloritoare” nu mai înflorea deloc! Dintotdeauna au fost hotărâți să ne ofere o educație creștină. Totuși, deși cu toții munceam din greu, ne era tot mai dificil să plătim taxa de școlarizare.

Planul meu era să termin o facultate, dar în clasa a X-a de liceu am întâlnit un tânăr pregătit să își înceapă cariera și m-am îndrăgostit de el. Pentru mine, siguranța financiară era foarte atrăgătoare la acel moment. Așa că am renunțat la liceu și ne-am
căsătorit în vara acelui an. Deși făcusem mai multe cursuri, învățasem economia acasă într-un an și aveam afacerea mea proprie, niciodată nu am reușit să obțin diploma de licență pe care mi-o dorisem dintotdeauna! Dar Dumnezeu avea alte planuri.

Timpul a trecut și acum eram în anii 1980. Ne-am mutat cu familia în partea centrală a Californiei. Eram ocupată cu creșterea copiilor, eram responsabilă cu grupul de exploratori și lucram ca secretară și contabilă la o școală primară. Am fost angajată acolo timp de paisprezece ani pentru a mă asigura că copiii noștri pot avea parte de o educație creștină. Îi iubeam pe elevii de la școală. În acei ani, pentru mulți dintre ei am fost ca o a doua mamă. Chiar de curând, April, al cărei tată fusese profesor la școală, mi-a spus că datorită faptului că eu am avut un impact atât de mare asupra vieții ei în timpul copilăriei, cea mai mare ambiție și pasiune a ei a fost de a deveni secretară la școală, exact ca mine. Deja urmase un curs de contabilitate pentru a fi calificată mai bine. Deși April a simțit că nu era chiar timpul potrivit, totuși ea mi-a împărtășit visul ei pentru ca eu să mă pot ruga pentru ea.

La scurt timp după aceea am plâns de bucurie când am auzit că April fusese angajată ca secretară la școală, chiar în biroul în care prezența mea o inspirase cu atâția ani în urmă. M-a uimit faptul că Dumnezeu m-a folosit, deși la acea vreme nu mă simțeam calificată. Dumnezeu mi-a arătat că nu aveam nevoie de o diplomă pentru a putea ajunge la alți oameni pentru El. Tot ce are El nevoie este o inimă dornică să facă tot ce poate mai bine, acolo unde Dumnezeu ne-a pus.

Fie ca Dumnezeu să ne folosească pe fiecare dintre noi pentru a face diferența pentru Împărăția Sa.

Nadine Parker Proctor


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon